Община Сливен

От “Охрана на обществения ред” и „Пътна полиция” са установили 6 нарушители-водачи на МПС. Досъдебно производство за унищожени гуми

------------------------------------
06.03.2017 / 10:30

Две досъдебни производства са образувани за унищожаване на гуми на два автомобила, паркирани в гр.Сливен. На 3 март в 10,24 ч. в РУ-Сливен от ЕЕН 112 е получено съобщение за нанесени материални щети по два леки автомобили, собственост и управлявани от 55 годишен мъж от гр.Сливен. За времето от 16,00 часа на 2 март до 08,00 часа на 3 март, неизвестно лице е срязало с остър предмет 4 бр.автомобилни гуми на лек автомобил „Рено Канго“, паркиран в гр.Сливен на ул.“Цар Освободител“ и за времето от 19,00 часа на 2 март до 08,30 ч. на 3 март, неизвестно лице е срязало с остър предмет 2 бр.гуми на лек автомобил „Волво“, паркиран в гр.Сливен на ул.“Д-Р Констатин Стоилов“. Работата по случаите продължава.

 

На 2 март е образувано бързо полицейско производство срещу 31 годишен мъж от гр.Сливен, управлявал лек автомобил "БМВ 520" със сливенска регистрация, след употреба на наркотични вещества амфетамин и метаамфетамин.

 

На 3 март в РУ-Сливен са образувани 3 бързи производства срещу 45 годишен мъж от гр.Сливен, управлявал в гр.Сливен лек автомобил "Мерцедес" и 19 годишен мъж, управлявал лек автомобил "Пежо 206" в едногодишен срок от наказването им по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство, както и срещу 53 годишен мъж от съшия град, управлявал товарен автомобил след употреба на алкохол, като техническото средство отчело 1.39 промила установено по надлежния ред.

 

На 4 март в РУ-Сливен е образувано бързо полицейско производство срещу 50 годишен мъж от гр.Сливен, управлявал в същия град лек автомбил „Опел Астрa”, след употреба на алкохол с концентрация 2,56 промила, установено по надлежния ред.

 

 

На 6 март в РУ-Сливен е образувано незабавно производство срещу 26 годишен мъж от гр. София управлявал в гр.Сливен лек автомобил "Опел Вектра", след употреба на наркотични вещества - тетрахидроканабинол и амфетамин, установено по надлежният ред с полеви тест дрегер " Драг чек".

 

Новозагорските криминалисти работят по случай на извършена кражба на съобщителен кабел. За времето от 1 март до 2 март в землището на с.Съдиево, северно от селото, неизвестно лице, след като е направило изкоп е извършило кражба на около 250 метра недействащи съобщителни кабели, различен тип, собственост на БТК.

 

На 06 март в РУ-Нова Загора е образувано бързо производство срещу 51 годишен мъж, управлявал в същия град лек автомобил “Фиат” след употреба на алкохол, като техническото средство отчело 1,75 промила на хиляда.

 

На 2 мaрт в 04,30 часа от телефон 112 в ОДЧ на РУ-Нова Загора е получено съобщение за настъпило ПТП, на АМ “Тракия” на километър 233. От извършения оглед на местопроизшествието се установило, че товарен автомобил «ДАВ» с бургаска регистрация, с прикачено към него полуремарке е управлявано от 56 годишния Р.Г.от град Айтос. Същият се е движил в посока София- Бургас по АМ Тракия, като на км 232,500 напуснал платното за движение вдясно, преминавайки през канавка, оградна мрежа и спрял в разорана обработваема площ. Вследствие на настъпилото произшествие част от превозваният в полуремаркето товар - предимно сладкарски изделия, алкохол, битова техника и кашони със стока, собственост на куриерска фирма се е разпилял върху посочената земеделска площ. Водачът не е пострадал. Изпробван е с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. Други лица в автомобила не са пътували. Образувано е досъдебно производство срещу водача. Причините за настъпилото ПТП са в процес на изясняване.

 

Полицейските служители от РУ-Котел работят по случай на взломна кражба от частен дом в с.Градец. На 3 март е получено съобщение в РУ-Котел от 30 годишен мъж живущ в с.Градец, кв.”Изток” за извършена кражба от дома му. За времето от 27 февруари до 2 март, неизвестно лице, след като е разбило входната врата на дома му е извършило кражба на 1бр. тонколона и 1бр.високоговорител и 2бр.озвучителни тела от домашна уредба на неустановена стойност. Образувано е досъдебно производство.

 

На 2 март около 22:32 часа в РУ-Твърдица е получен сигнл по ЕЕН-112 ,че във фирма в гр.Твърдица е възникнал пожар.Съобщението е предадено на РСПБЗН -Твърдица в 22:32 часа. Пожарът е ликвидиран в 01:00 часа от екип на ДС при РСПБЗН –Твърдица. Няма пострадали, като е унищожено: сандвичпанели -50кв.м и 2 бр.ел.бойлери. Спасена е ново строяща сграда, машини и съоражения за текстилната промишленост. Вероятна причина за възникването на пожара е техническа неизправност в газовата инсталация.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев