Община Сливен

"Великият" икономист и финансист Кольо Милев бил и факир на словото! Вижте

-----------
05.03.2017 / 10:54

След "блестящите" си икономически и финансови изяви преди дни, вчера Кольо Милев отново разсмя сливналии: този път като факир на словото ! Солдафонът, чийто езикови проблеми бяха очевидни толкова години, изведнъж се прероди в интелектуален стожер на политическия и обществен живот в Сливен.

Минусите и резилът са за БСП-Сливен и останалите й кандидат-депутати: техните пиари не струват нищо пред неговия в битката му за преференциален вот. Милев се очертава като една от най-кичовите персони в Сливен от четвърт век насам. "Седмица" предлага публикуваната в "Сл.инфо" негова "готварска рецепта" (нали е Кольо Банкета?)

Още коментари по темата-утре.

 

 

Кольо Милев отговаря на критиките с "готварска рецепта"

 

Здравейте уважаеми съграждани,

 

Искам да благодаря на всички, които ме четат и специални поздрави на най-ревностните ми читатели - опонентите от ПП ГЕРБ.

Културата, уважаеми г-н Тодор Георгиев е не само домашното възпитание от първите седем години и вежливото отношение към хората, но е и обема знания натрупан в годините за различните сфери на обществените отношения. Учение през целия живот г-н Георгиев, това е „тайната“ рецепта, която ви предоставям за да може комуникацията и дебата, който предизвиквате с мен и БСП, да протече конструктивно и за благото на Родината ни.

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 

· Добър компютър

 

· Бърз интернет

 

· Голяма кана кафе – 1л+

 

· Бутилка Кока кола

 

· Кутия с бисквити /препоръчвам тип „сандвич”/

 

· Кутия цигари /вредят сериозно на Вашето здраве и не препоръчвам/

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

· Всеки ден в продължение на 1 година, четете статии, анализи и прогнози по темата, която ви интересува.

 

· Дневната доза е поне по-десет статии качествена информация от авторитетни източници.

 

· Водете си бележки и маркирайте източниците за справка по-късно.

 

· След около половин година ще добиете представа за света, в който сте живели без да се замисляте.

 

· Продължавайте да четете още половин година по темата, която Ви интересува. Спазвайте минималната дневна доза.

 

· След около 1 година ще усетите, че вече сте си изградили представа за света, в който ще живеете през следващите години. Вече ще сте оформили своите възгледи по темата.

 

· След около 2 години ще установите, че знанията ви са станали доста задълбочени.

 

· След около 3-5 години ще усетите, че бързо и точно идентифицирате проблемите и сте развили повишена сетивност по темите, които изследвате.

 

ДРУГИ УСЛОВИЯ ЗА СГОТВЯНЕ НА ПРИЛИЧНО ЯСТИЕ

 

· Използвайте помощници – съветници, консултанти и друг „кухненски персонал”. Президентът, премиерът, министрите, депутатите никога не работят сами. Десетки „кухненски” работници им помагат в работата.

 

· Намерете си подходящ интервюиращ. Препоръчително е той да има достатъчно базови знания по темата, която ще се обсъжда.

 

СМЕСЕТЕ ВСИЧКИ СЪСТАВКИ В СЛЕДНАТА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ

 

· Налейте си голяма чаша кафе. Налейте и на интервюиращия.

 

· Заедно с интервюиращия създайте методологически правилна структура на интервюто. Тема, въпроси, тези, антитези. Създайте си „опорни точки”.

 

· Идентифицирайте точно, проблемите и започнете да търсите решенията.

 

· Изложете ясно и открито своите възгледи по въпросите от обществен интерес.

 

· Дайте свобода на интервюиращия да интерпретира вашите мисли.

 

· Такъв тип интервюта не се правят на улицата и на прима виста. Изисква се подготовка. Постоянно използвайте справочна и аналитична информация по темата.

 

· Не копирайте чужди мисли, не ги представяйте като свои. Интерпретирайте знанието, което сте добили и то е оформило възгледите ви.

 

· Постоянно опитвайте ястието на вкус и коригирайте, където е нужно.

 

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ЯСТИЕТО

 

· Около 6 часа – средно по 1 час на страница;

 

· Около 4 часа за корекции и редакции.

 

· Общо време за готвене – около 10 часа.

 

Сервирайте готовото ястието, докато е топло на всички, които са любознателни и оценяват труда, който сте положили. На някой ще им хареса, на други не. Но всички ще знаят, че сте се потрудили да го направите и сте им дали възможност да се запознаят с вашите възгледи по важните теми.

 

Уверявам Ви, мои приятели и симпатизанти от една страна и критици и присмехулници от друга, че ако спазвате рецептата, която по-горе любезно Ви предоставям ще можете да направите едно прилично публично представяне на своите възгледи. Това е едно популярно четиво за масовия читател и няма претенции за научност или академичност. Ако искате да не Ви се смеят сериозните анализатори, насочете критиките си към фактите, тезите и възгледите, а не към личността на автора.

 

Ако по цял ден и нощ, уважаеми господа критици си броите парите или измисляте схеми за лично обогатяване, печелене на обществени поръчки и стоите в сенките, няма да можете да използвате моята рецепта и да приложите наученото в обществен интерес, в интерес на хората, които са ви дали доверието си.

 

Това е моят подход към сливналии. Той е базиран на принципа: „Ако искаш хората да те припознаят, открий се, кажи им какво мислиш по важните въпроси за живота и бъдещето и ги остави сами да преценят. Така се изгражда доверието”. Ако моите критици мислят, че аудиторията не е достатъчно интелигентна и не разбира добре мислите ми, много грешат. За моята аудитория аз съм сигурен, за вашата, не знам.

 

А сега уважаеми господа критици, сядайте, четете и учете, че изпълнението на горната рецепта отнема доста време. Всичко е достъпно, само трябва да го желаете и да сте мотивирани да поработите на полза роду. С любознателност, труд и постоянство всичко се постига.

 

Тук е момента да благодаря на г—ца Белова. Лесно се общува с интелигентни хора!

 

Приключвам с цитат от великият американски държавник и мислител Томас Джеферсън: Откривам, че колкото по-усърдно работя, толкова повече късмет имам!.

 

С уважение към всички:

о.р. Бригаден генерал Кольо Милев

 

Обещавам на всички, че няма да се кандидатирам за пост в Световната банка, нито във МВФ.

 

Аз съм кандидат за народен представител на коалиция „БСП за България”, за 44-то Народно събрание.

 

БЮЛЕТИНА №10

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев