Община Сливен

Ученици закичиха с красиви мартеници граждани и гости на Твърдица

------------------------------------
02.03.2017 / 09:30

На 1.03. почитаме Баба Марта, един от най-тачените български обичаи с хилядолетна традиция. В навечерието на празника Общински туристически информационен център гр. Твърдица отвори врати, за да организира работилница за изработване на мартеници.

С желание и много ентусиазъм ученици от СУ„Неофит Рилски” направиха разнообразни, красиви и оригинални мартеници. В изработването им помагаше Мариела Иванова - мл. спец. по туризъм и Мария Шейтанова, която от много години радва роднини и приятели с изкуството на червено-бялата магия.

И тази година за 1 март деца от детска градина „Щастливо детство” и служители на администрацията украсиха дърветата пред Община Твърдица с ръчно изработени мартеници.

В празничното утро на първи март Баба Марта и нейните помощници - учениците от СУ„Неофит Рилски”: Габриела Лалева от IVб, Румиела Лалева от IVб, Виктория Христова –от VIа , Даяна Дякова –от VIа, Андреана Кунева –Vа, Дарина Леонова –от IVб, Теодора Кунева –от IVб, Костадинка Таранджиева –. от Iа и Иванита Митова - от VIа, закичиха за здраве, щастие и благополучие кмета на Община Твърдица Атанас Атанасов, зам.- кметовете Петко Борисов и Калоян Кременски, секратаря Пламен Курумилев, всички служители в Общинска администрация, жители, гости на гр. Твърдица с изработените от тях мартеници. За своето старание децата получиха много усмивки, пожелания да са здрави, червени, румени и засмени и винаги усмихнати.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев