Община Сливен

Елена Поптодорова подаде оставка от Американски еврейски комитет

------------------------------------
02.03.2017 / 11:13

Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA, цитирана от в. „24 часа“.

Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава, е посочила лични причини за оставката, подадена след инцидента.

Агенцията предава версията на Поптодорова, че е разсеяла след получено телефонно обаждане,свързано с възрастната й и болна майка, и излязла от магазина да говори, без да осъзнава, че носи разглеждания от нея продукт. Според бившата българска посланичка става дума за недоразумение. Припомнено е и изявлението на Томаш Олешчук от варшавската полиция, че българката, чието име не се споменава, е признала вината си, върнала е откраднатото, приела е доброволно наложеното й наказание и случаят е приключил.

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че „се оттегля по лични причини“. За временно изпълняваща поста директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич.

Заглавието на агенцията е „Официален представител на АЕК признава кражба на козметика, подадава оставка.“

JTA припомня, че Елена Поптодорова е била два пъти посланик на България в САЩ , а преди е била личен преводач на комунистическия лидер Тодор Живков. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев