Община Сливен

Баба Марта пристигна в Нова Загора и дари с уникални мартеници служителите в общината. Специални гости бяха ученици от местно училище

------------------------------------
01.03.2017 / 15:38

Днес Баба Марта пристигна в Нова Загора. Променена, усмихната и лъчезарна, с везан сукман, червена престилка и кърпа на главата, тя се разходи по улиците на красивия ни град, с пълна кошница с мартеници. Като благославяше за здраве и живот, добрата старица закичваше новозагорци, които я посрещаха със сърдечни усмивки. Нейни верни помощници бяха пъргавите й внучета, които подаваха красивите мартеници от огромната кошница.

Вестителка на пролетта, Баба Марта зарадва с присъствието си жителите и гостите на града по покана на Община Нова Загора.Това е поредната инициатива на Общинското ръководство, носеща духа на традициите и даряваща щастие и любов. В знак на благодарност за полученото гостоприемство Баба Марта пристъпи прага на Общинска администрация и дари с уникални мартеници нейното ръководство и служители. Тя пожела на кмета Николай Грозев и неговия екип здраве, късмет, щастие и година, увенчана с добри дела.

 

Весела детска глъч, стихотворения и песни, посветени на Баба Марта, изпълниха днес сградата на Община Нова Загора. По повод 1 март първи на Ръководството и служителите на общината гостуваха възпитаниците на НУ ‘Любен Каравелов”, придружени от директора на учебното заведение Пенка Калина – Колева. Те поднесоха специален подарък за екипа на градоначалника - оригинална, ръчно изработена мартеница, представяща емблемата на училището. По традиция всички бяха закичени с преплетени бели и червени конци, с пожелание за здраве и щастие и успешна година. След тях, за да честитят предстоящата пролет в Общината гостуваха и най-малките – децата от Детската ясла. Пред благосклонния поглед на Баба Марта, те зарадваха своите приятели от Общинска администрация с весела песен и игриво хорце. Г-жа Михнева, директор на Детска ясла, поднесе сладка погача с благодарност за всичко, което кметът Николай Грозев и неговият екип прави, за да растат децата ни безгрижно, в спокойствие, мир, любов и радост. От своя страна, малките предвестници на пролетта получиха множество мартенички, с пожелание за здраве, весело и щастливо детство. Пролетно настроение в Общината внесоха и шестгодишните Диян Георгиев и Ема Георгиева от Детска градина “ Детски свят”, придружени от директора на учебното заведение Ваня Спасова. Своите пожелания за здраве, щастие и късмет с красиви мартеници понесоха и възпитаниците на ПГТТ «Атанас Димитров». Те подариха на кмета Николай Грозев ръчно изработен пролетен мотив, носещ усмивки и слънчево настроение. В ранния следобед, г-н Грозев и заместник-кмета Светла Стоянова бяха посетени и от сръчните жени от Дом за стари хора с. Баня. Усмихната Баба Марта ги закичи с пожелание за дълголетие, като не пропусна възможността още веднъж да изкаже своята и на живущите в Дома благодарност за отремонтираната, уютна и топла сграда и новите придобивки.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев