Община Сливен

Слав Бакалов: Административният съд в Сливен е в челото по качество и бързо правораздаване

------------------------------------
01.03.2017 / 15:04

По бързина и качество на правораздаването Сливенския административен съд е сред първенците в страната, по натовареност е на 20- то място, съобщи зам. председателят Слав Бакалов.

За десет години в съда са образувани 6 641 дела, свършените дела са 5 619. 80% от делата са разгледани и приключени в тримесечен срок, а 98 на сто от касационните дела в едномесечен срок, добави още Бакалов. Средно по 8-10 дела разглежда съдия на месец в сливенския административен съд

„Данните показват едни изключително добри резултати в работата на съда, а съдиите и служителите са наистина много добри професионалисти”, коментира още зам. председателят.

В Административен съд Сливен работят седем съдии, двама са съдиите от сливенския съд, които вече са във Върховния Административен съд.

Владимир Първанов, два мандата ръководител на съда, сега съдия във Върховния административен съд заяви, че постигнатото през годините е плода на екипната работа. „Винаги сме били едно цяло, доказали са се във времето”, каза още Първанов.

Административен съд работи по образователната програма „Съдебна власт, информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” с ученици от пет класа на професионална гимназия по западни езици” Захари Стоянов” Сливен. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев