Община Сливен

ОД на МВР-Сливен информира гражданите за полицейското присъствие в жилищните райони

------------------------------------
07.02.2017 / 15:23

Гражданите на Сливен и областта получават информация за полицейските инспектори, които обслужват района, в който живеят под формата на информационни писма. Имена, телефони, електронни адрес и други данни за контакт са включени в кратка и достъпна за ползване форма. Данните се предоставят за улеснение и бърза реакция в случай на необходимост. Инициативата е на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов и стартира в цялата страна от края на миналата седмица. Целта на акцията е да се подобри комуникацията между полицейските и младши полицейските инспектори и хората в обслужваните от тях райони.

В ОДМВР-Сливен е създадена организация в изпълнение на министерската заповед като информационните писма се предоставят на гражданите лично от полицейските служители. Уведомяват се управителите на етажната собственост, собствениците, обитателите или ползвателите на самостоятелни обекти в съответното населено място. Информационните писма се поставят на видно място във входовете на жилищните блокове и се връчват лично на обитатели на къщи и кооперации.

В писмата се съдържа информация, освен за полицейския инспектор, и данни за контакт в случаите, когато гражданите имат забележки или оплаквания към полицейските служители от районните управления и от областната дирекция на МВР или в случаи на корупционни действия.

До края на седмицата информационните писма трябва да достигнат до гражданите на Сливен и региона. От няколко години на електронната страница на ОДМВР-Сливен са достъпни данните на съответния полицейски служител, придружени със снимки, което да улесни комуникацията. Те могат да бъдат намерени на началната страница на sliven.mvr.bg във „Вашият полицейски инспектор”.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев