Община Сливен

Антон Кутев (БСП) с остри критики: Не искам президент, който пести от самолети!... Валери Симеонов отново изригна срещу Радев

------------------------------------
31.01.2017 / 15:17

"Това е грешка в технологията. Не може да се прави така. Да водиш журналисти с военния самолет "Спартан". Не искам президент, който да пести от самолети". Това заяви кандидатът за народен представител Антон Кутев от БСП пред Милен Цветков. Той се пошегува, че е можело дори новият президент направо да закара журналистите с изтребител в Брюксел.

По повод първото посещение на Радев в Брюксел, Кутев коментира, че до сега всички президенти и премиери през последните години избират европейската столица в първите дни на своя мандат, което е добре, според него, но социалистът не познал кандидата, когото подкрепиха от "Позитано" 20.

"Президентът Радев няма нужда от пиар и да кара с военни самолети, да спестява пари. Така не се прави с журналистите. Чакам тежки решения, защото досега има дясно правителство. Трябва му доверие, не бива да си го изразходва, а дава само поводи за това", каза още Кутев.

 

С такава тежка форма на професионална мегаломания съм се сблъсквал още в първите години на професионалната си биография. Това се посочва в отговор на председателя на ПП НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов на отвореното писмо в социалните мрежи на Иван Апостолов и изявленията му в телевизионен ефир.

Припомняме, че Апостолов скочи остро срещу лидера на НФСБ за репликата му, изречена в интервю за ПИК TV, че Румен Радев "е един обикновен шофьор на самолет". Именно това изказване на Симеонов разбуни духовете сред военните и най-вече колеги на президента.

Ето и писмото на Симеонов без редакторска намеса:

Уважаеми другарю Апостолов,

В събота, 28.01.2017 г., видях по една от слагаческите телевизии Ваше интервю и намерих откритото Ви писмо до медиите от 22.01.2017 г.

По принцип нямам време за губене, за да следя спорните писания, с които ни заливат сайтовете.

Както и да е – намерих го, прочетох го!

Бях изненадан, че човек на години и вероятно с богат житейски опит, демонстрира такова повърхностно отношение!

Ако не сте разбрали, Р. Радев стана президент не защото беше военен летец, а защото избирателят реши да накаже Б. Борисов, който обеща, ако ГЕРБ загуби, ще подаде оставка. Т.е., изборът на Р. Радев за президент не се дължи на неговата никому неизвестна професионална биография, а на политическа конюктура.

И ако не сте политически пристрастен (към БСП разбира се), явно сте подвластен на тежка форма на професионален егоизъм.

В началото твърдите, че с израза „шофьор на самолет“ съм обидил пилотите в целия свят!? По-надолу обаче заявявате, че не омаловажавате професията на шофьора и не се отнасяте с пренебрежение към никоя професия?!

В такъв случай влизате в противоречие сам със себе си.

Хем шофьор не е обидна професия, хем сте обиден, заедно с „пилотите в целия свят, във всички времена“, от израза шофьор на самолет!

Това, нещо не го разбирам! Може би е някаква форма на раздвояване на личността.

А сега по същество! Заявявам убедено, че професията военен пилот с нищо не е по-значима, например, от професията пилот от гражданска авиация!

Защо ли? Защото Вашите полети траят минути, а тези на гражданските пилоти - часове и дни. Да не говорим, че Вие отговаряте само за собствения си живот и поверена техника (от нас, данъкоплатците), а гражданските пилоти отговарят за стотици човешки животи!!!

С такава тежка форма на професионална мегаломания съм се сблъсквал още в първите години на професионалната си биография – в „Трансстрой“ Бургас. После я изживявах 3 години като ел. механик на траулер в „Океански риболов“ и 6 години като енергетик прокатна линия в III-та металургична база - „Промет“ Дебелт.

Можете ли да убедите друг, освен част от Вашите колеги, че Вашата професия е по-значима от професията на хирурга, подводничаря, енергетика, съдията, полицая, изправен срещу тълпа озверели цигани с брадви? Или от недолюбваната професия шофьор? Шофьор на училищен автобус с 30 дечица в него?

Та, като споменах „Океански риболов“, бих се радвал да натоваря Вас и мислещите като Вас на траулер, щурмуващ 20 метрови вълни в океана, когато и атеистите се молят на Господа. Не можеш да се задържиш прав при вълнение от 6 бала, а трябва да лазиш вързан с въже по палубата, за да си вършиш работата!

Ако тогава Ви вземех с мен, щяхте да изпитате сериозни физиолигически неблагополучия, така живописно обрисувани във Вашето писмо.

Кога ще разберете, че всички обществено необходими професии са нужни и достойни за уважение? Дори и професията на циганите-гробари, които ще ни заринат в последния ни път и без тях обществото не може!!!

Не е нужно да ми четете лекции за ролята на българската авиация в Първата световна и в Студената война. Не забравяйте, че пишете на син на български офицер от ракетни войски, израсъл сменяйки 11 гарнизона. Живеехме в палатки, лечебници и военни поделения, и когато вдигаха баща ми през нощта по тревога, не знаехме кога и дали ще се върне.

Но от мен няма да чуете, че ракетните войски са най-великите.

И накрая, странно защо достойни летци като Вас, като Президента Радев или други Ваши колеги пилоти, нито веднъж не дойдохте на годишните чествания на Великия българин пилота Димитър Списаревски, който жертвайки живота си в таран, обръща в бягство цяла американска ескадрила, и когато ТВ СКАТ, НФСБ и ВМРО почитаме ежегодно с венци и цветя в с. Пасарел на 20 декември.

Нещо не сме Ви виждали там, орли на честта!

Приемам, че не ме уважавате, че ще ме осъдите и т.н.

Това е Ваше право. Действайте!

С уважение към Вас и Вашите колеги

инж. Валери Симеонов

Носител на „Орден на честта“ на Република Армения.

Финансирал с лични средства (без да е военен летец):

- паметник на В. Левски във Военна академия ;

- паметник на В. Левски в гр. Белица;

- плоча на В. Левски пред църквата „Св. Петка“ в София;

- паметник на ген. Колев в Добрич;

- паметник на жертвите на протурския тероризъм на гара Буново;

- войнишки мемориал в Свиленград;

- паметници на Н. Хайтов в Борисова градина, Гулянци, Тутракан, с. Яврово - Асеновградско;

- паметник на българина Филип Чакърък в Одрин;

- паметник на Иван Атанасов – баща на Джон Атанасов в с. Бояджик;

- църквата „Св. Георги Победоносец“ в Бургас и др. "ПИК"

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев