Община Сливен

Общинският съвет в Нова Загора прие с мнозинство бюджета на общината за 2017 година

------------------------------------
31.01.2017 / 14:56

На 31 януари се проведе първото заседание на Общински съвет Нова Загора за годината, на което с мнозинство от над 2/ 3 бе приет най-важният финансов документ на Общината - Бюджетът за 2017 г. Общото мнение е за един реалистичен и добре структуриран бюджет.

Бюджет 2017 г. задава финансовите параметри на политиката на Общината, предвижда стриктна финансова дисциплина и бе определен от местния парламент като реалистично амбициозен. Той включва една изключително амбициозна Капиталова програма, която обхваща значителна част, както от Нова Загора, така и от малките населени места, за които са предвидени близо над един милион и половина лева. Кметът на община Нова Загора Николай Грозев определи Бюджета за 2017 година като „един балансиран и реалистичен бюджет, който удовлетворява потребностите на най-широк кръг хора в общината и е гаранция за развитието и обновяването на града”. Той посочи, че политиката на инвестиране за новозагорска община ще продължи и в следващия бюджет за 2018 г

По време на заседанието бяха гласувани и одобрени и: Издаването на запис на заповед от община Нова Загора в полза на ДФ „Земеделие“, обезпечаващ авансово плащане по споразумение за изпълнение на стратегия за водено от общностите местно развитие; Годишния общински план за младежта на Община Нова Загора за 2017 г.; Процентното разпределение на общата сума за финансово подпомагане на спортните клубове в Община Нова Загора за 2017 г. и др.

След изчерпване на дневния ред и дадената възможност за питания, обръщения и декларации председателя на Общински съвет Нова Загора – Георги Николов закри заседанието.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев