Община Сливен

Кметът Стефан Радев: Удовлетворен съм от сесията на Общинския съвет, на която се взеха важни решения

------------------------------------
31.01.2017 / 14:49

Кметът на община Сливен Стефан Радев изрази своята удовлетвореност от последната сесия на Общинския съвет, на която с широка подкрепа бяха приети важни решения, сред които бюджета за 2017 година.

 

„Имах възможност вече да кажа, че бюджетът е крачка по нашия път за финансово стабилизиране на общината и за това да започнем да правим реални бюджети, да си поставим реални планове. Отчетите вече да значат нещо – да има значение дали сме изпълнили приходната и разходната част, а не както досега - да отчитаме неизпълнения по 40-50 процента”, посочи кметът на Сливен по време на редовната пресконференция на общинското ръководство.

 

Радев изтъкна други много важни решения - приемането на промени за приема в детските градини и приемането на наредба за електронния прием в училищата. „Беше крайно време да сложим ред и въведем правила за това как става приема в учебните заведения. Един въпрос, който се отнася за всички хора”, каза Радев.

 

Досегашният прием в детските заведения кметът определи като ситуация по-близка до хаоса, отколкото до реда. „Затова смятам, че е важно въвеждането на правила. Те бяха приети след дълбоко обсъждане и с обществеността, и с комисиите на общинския съвет, така че да постигнем максимално широка информираност и отразяване на мненията и желанията на хората", каза още Радев.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев