Община Сливен

Община Нова Загора работи упорито за продължаване на санирането

-------------------------------
30.01.2017 / 12:55

В изпълнение на Решение на Народното събрание и след увеличаването на финансовия ресурс на 2 млрд. лева се възстановява подписването на договори между общините и избраните външни изпълнители, както и обявяването на обществени поръчки по "Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради".

В тази връзка, и на основание получено от Министерството на регионалното развитие и благоустройство писмо, Община Нова Загора възстановява приема на документи по програмата.

„Вече са изцяло завършени дейностите по санирането на девет блока в града, а за други два са подписани договорите за изпълнение и се работи. Имаме още пет нови сдружения на собствениците, за които сме подали заявленията за финансиране към Международната банка за възстановяване и развитие. В процес на подготовка са документите на още няколко блока и стартираме активна кампания за разясняване възможностите на програмата сред новозагорци, за да успеем да постигнем енергийна ефективност за максимален брой наши съграждани.” - каза кметът Николай Грозев.

Градоначалникът отново призова за максимална оперативност, като посочи готовността на общинска администрация за пълно съдействие на проявяващите интерес граждани.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев