Община Сливен

Гавра в съда! Убиецът на Симона обвини мъртвото момиче, че му съсипала живота!

------------------------------------
30.01.2017 / 11:18

Килърът Димитър Генчев, осъден на 30 години затвор за убийството на 15-годишната ученичка от Сливен Симона, поиска намаляване на присъдата си с мотива, че всъщност жертвата била виновна за извършеното от него престъпление.

"Тя е в основата на всичко, съсипа ми живота. Ако не беше тя - нямаше да посегна към ножа...", написа той в жалбата си до апелативните съдии в Бургас.

 

Припомняме, че тежкият инцидент стана на 6 ноември 2015 г. в двора на професионалната гимназия "Д-р Димитър Табаков", където 28- годишният Генчев прободе с нож смъртоносно непълнолетната Симона Великова и направи опит да убие учителката й Стефка Султанова и притеклия се на помощ Красимир Славов-Бахура.

 

Пред втората инстанция престъпникът заяви, че наказанието му е прекомерно завишено и се обоснова със становището си , че тийнейджърката първоначално се съгласила на лична среща, а дошла с преподавателката си, което го изкарало от равновесие.

 

Той се чувствал "наказан от съдбата" и аргументира случилото се на стъпалата пред училището със заключението на комплексната съдебно-психиатрична и психологична експертиза.

 

Към нея добави и твърдението, че заради Симона е правил два опита за самоубийство. Той претендира също така, че за постигане целите на превенцията са напълно достатъчни и 15 години затвор.

 

В открито заседание в края на миналата седмица апелативният съд отхвърли категорично претенциите , като припомни, че смъртта на момичето е настъпила в резултат на 20 порезно прободни рани, нанесени по тялото й с нож тип "пеперуда".

 

"Симона е станала жертва на агресията и безмилостното отношение на подсъдимия, който под влияние на интензивни емоции на ревност и жажда за притежаване на ученичката, като особено желан и значим обект, е изгубил контрол над действията. Подсъдимият нанасял ударите с ножа с голямо настървение и неописуема ярост, като продължил да прави това въпреки съпротивата на момичето и виковете за помощ на опиталата се да го предпази жена", се казва в мотивите на съдиите.

 

Съставът в Бургас е потвърдил присъдата, постановена от Сливенския окръжен съд на 15 септември м.г., съобщава Монитор. Увеличени са обаче паричните наказания за преживените болки и страдания от родителите на жертвата - майката на Симона ще трябва да получи 180 000 лв., а бащата - 140 000 лв.

 

Убийството на Симона и тежките наранявания на педагожката Султанова и Бахура станаха повод за затягане на охранителния режим в дворовете на сливенските училища. Решението подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен срок. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев