Община Сливен

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на РИК-Сливен

------------------------------------
29.01.2017 / 20:26

Консултации за сформиране на Районна избирателна комисия за изборите за народни представители на 26 март се проведоха в Областна администрация Сливен, съобщиха от администрацията.

Участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. Консултациите бяха ръководени от областния управител Татяна Петкова.

Присъства и техническият екип от Областна администрация Сливен, оглавен от главния секретар Кирил Аврамов. Участваха упълномощените за участие в консултациите представители на политическите партии и коалиции: за ПП „ГЕРБ“ – Здравко Костадинов и Димитър Митев; за Коалиция „БСП Лява България“ – Мариета Петкова; за ПП „Движение за права и свободи“ – Мустафа Мустафов; за Коалиция „Реформаторски блок“ – д-р Нина Борова; за Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ – Доброслав Иванов; за Коалиция „България без цензура“ – Георги Балабанов; за ПП „Атака“ – Стоян Пенев; за Коалиция „АБВ“ – Георги Атанасов. Бяха представени всички необходими документи съгласно изискванията на Изборния кодекс. Предложенията за състав на РИК са съобразени с изискванията на чл. 60 от ИК и Решение на Централната избирателна комисия. Общият брой на членовете на РИК, включително председател, заместник-председатели и секретар, се определя според броя на мандатите за народни представители за съответния район, като съставът на РИК-Сливен е от 13 души.

Съставът на РИК е както следва: за партия „ГЕРБ” – 4 членове, за Коалиция „БСП лява България” – 2 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за Коалиция „РБ“ – 1 член, за Коалиция „ПФ“ – 1 член, за Коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за Коалиция „АБВ“ – 1 член. За председател на РИК беше избрана Росица Тодорова, предложена от ПП „ГЕРБ“. За заместник-председатели бяха избрани Мария Чомпова от Коалиция „БСП Лява България“ и Росица Колева от Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. За секретар на РИК беше избрана Фатме Мустафова, предложена от ПП „ДПС“.

Тъй като бе постигнато съгласие за състава на РИК-Сливен и длъжностите в комисията, областният управител днес ще представи в ЦИК писменото предложение за състав на районната избирателна комисия заедно със списък на резервните членове, документите, представени от партиите и коалициите, протокола от проведените консултации и копие от съобщението за провеждане на консултациите и начина на оповестяването му.

Въз основа на това ЦИК ще назначи Районната избирателна комисия – Сливен. Протоколът от проведените консултации ще бъде подписан днес в 12.00 ч. от представителите на партиите и коалициите, участвали в консултациите. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев