Община Сливен

Принцовете Уилям и Хари вдигат паметник на майка си Лейди Даяна

------------------------------------
29.01.2017 / 10:31

Британският принц Уилям и по-малкият му брат Хари са поръчали статуя в памет на майка им, принцеса Даяна. Статуята ще се издига пред официалната резиденция в Лондон на двамата принцове.

Даяна почина на 31 август 1997 г. в катастрофа в тунела Алма в Париж. По онова време Уилям и Хари бяха все още тийнейджъри.

Двамата принцове са съставили комисия, която да даде препоръка за твореца, който да извая скулптурата, и която да осигури частно финансиране за проекта. Той ще се издига в отворената за широката общественост градина на Кенсингтънския дворец в Лондон.

След години на бюрократични спънки и спорове за проекта, през 2004 г. в лондонския Хайд парк беше открит първи мемориал за Даяна – фонтан с причудлива форма. Той на няколко пъти беше затварян, а накрая депутати казаха, че е бил лошо проектиран и лошо изпълнен.

"Изминаха 20 години от смъртта на нашата майка и е настъпило времето да признаем нейното положително влияние във Великобритания и света чрез нейна статуя", заяви 34-годишният принц Уилям. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев