Община Сливен

Заслужени награди за деца - първи участници в проекта "Воеводите на Сливен"

------------------------------------
29.01.2017 / 10:22

Първите участници в проекта „Войводите на Сливен“ получиха снощи заслужени награди. В края на ноември учениците от 4 а и 4 в клас от СОУ „Константин Константинов“, с класни ръководители Дарина Пенчева и Нели Манева, се състезаваха помежду си, а най-силните от двата отбора бяха провъзгласени за истински войводи и се заклеха пред хайдушкото знаме. Децата доказаха и още нещо – че са много добри художници. Учениците оцветиха графиките в книжките „Хайдушки времена“, а цветните рисунки бяха подредени в изложба в Арт-галерия „Седем“.

Най-добрите художници бяха наградени на специална церемония, която се проведе снощи в Арт-център „Седем“. Учениците изпълниха и две знакови за Сливен песни - „Вятър ечи“ и „Стани, стани, юнак балкански“.

Младите войводи, които през ноември взеха дейно участие в проекта, Виктор-Синан Бъчваров и Мартина Георгиева, връчиха грамоти и награди на най-добрите малки художници. Отличени бяха: Дея Миланова, Андрея Атанасова, Теодора Заркова, Светла Димитрова, Елеонора Георгиева, Цветомира Колева, Александра Колева, Светослава Славчева, Кристияна Стоянова, Джен Кьойбашлиев, Мая Радостинова, Мария Пламенова, Галина Кушкиева, Габриел Николаев, Георги Манчев, Кристияна Велева, Мелиса Ангелова и Никол Митева.

"Справихте се прекрасно с оцветяването на графиките, затова сме ви подготвили ново предизвикателство, каза председателят на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“ Дора Куршумова. Някои от вас получиха като награда първата книжка за Свилен и Орльо - „Тайните на Сливен, разкрити от Свилен и Орльо с машината на времето“. Сега ще ви предизвикаме да нарисувате илюстрации за втората книжка за приключенията на двамата ни герои“.

Класните ръководители на двата класа получиха по 20 страници от новата книжка и обещаха до 3 седмици малките художници да са готови с рисунките. „Благодарим за всичко, което правите за децата, казаха учителките. На децата много им харесва всичко, с което се занимават. Надяваме се да продължим съвместната си работа и да накараме децата да се гордеят, че са от Сливен“.

Проектът „Войводите на Сливен“ е финансиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“ чрез Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“. Осъществява се по програма „Развитие на обществените фондации в България“, фонд „Институционално укрепване“ и фондация „Работилница за граждански инициативи“. "Сл. нюз"

 

сн. Данаил Христов

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев