Община Сливен

От влизане в сила на промените в ЗДвП, пътните полицаи в Сливен са свалили регистрационните номера на 5 автомобила

------------------------------------
27.01.2017 / 10:22

Бързо производство е образувано срещу неправоспособния Д.Б.(26г.) от Сливен, който е хванат да управлява, след като вече има наложено административно наказание за същото нарушение. Пътните полицаи са свалили номерата на управлявания от него лек автомобил “Опел Астра”. Той е спрян за проверка на 25 януари в 12,15 часа на път в местността “Батмиш” край Сливен.

От влизане в сила на промените в Закона за движение по пътищата пътните полицаи в Сливен са свалили регистрационните номера на още 4 автомобила:

На лек автомобил “Сеат”, управляван от Н.К.(49г.), който е спрян за проверка на 21 януари и е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.

На 25 януари, при проверка в 17,15 часа на ул.”Мишо Тодоров”, 32-годишният Д.Б. отказва да бъде изпробван за употреба на наркотици. Свалени са номерата на управлявания от него лек автомобил “Фолксваген Голф”.

Също на 25 януари в 23,55 часа на бул. “Ст.Стамболов” 26-годишният А.И. отказва проба за алкохол. Номерата на личния му автомобил “Опел Астра” са свалени.

Вчера в 13,30 часа са свалени номерата на лек автомобил “Шкода”, управляван от неправоспособния М.Д..

В Нова Загора са свалени номерата на два автомобила. На водач употребил алкохол от село Сокол и на неправоспособен, който системно управлява МПС от село Езеро.

Когато водачът, нарушил ЗДвП ( употребил е алкохол, наркотици, откаже да бъде изпробван за употреба на алкохол,наркотици или е неправоспособен) е собственик на управляваното от него превозно средство се свалят номерата и се прекратява регистрацията на автомобила за най-малко 6 месеца.

Когато водачът не е собственик и е извършил същите нарушения съответното МПС се спира от движение за 1 месец. Тогава е ангажимент на собственика да пусне автомобила си в движение, като заплати съответните такси ( което е и по досега действащия закон ).

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев