Община Сливен

Петъчен литературен салон в РБ "Сава Доброплодни": Ще бъдат представени над 45 книги на автори от Сливен и региона

------------------------------------
27.01.2017 / 10:09

Над 45 книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2016 г., ще бъдат представени на 27 януари 2017г. от 17:00 ч. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в рамките на първия за годината Петъчен литературен салон.

Голямо е жанровото разнообразие на включените в представянето книги: поезия и проза /романи, разкази, новели, драми/, литература за деца, монографични изследвания, история на края, архивистика, родови изследвания, църковнопевчески сборници, сборници с доклади от научни форуми, литературоведски и изкуствоведски изследвания, библиографски издания, албуми, каталози на изложби. Част от изданията, появили се на книжния пазар през изминалата година, вече са имали своята премиера. За други литературният обзор е първо представяне.

Целта на превърналото се в традиция литературно събитие е да се отбележат като литературен факт издадените през изминалата година книги, да се акцентира върху творческите постижения на представените автори и новото и различното, което те предлагат на своите читатели.

Продукцията на сливенските автори по традиция ще бъде представена от Тенко Тенев – поет, председател на Дружеството на писателите в гр. Ямбол /за раздел „поезия”/ и от литературния критик Димитър Бечев – директор на Регионална библиотека „Г. С. Раковски” – гр. Ямбол /за раздел „проза”/.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев