Община Сливен

Съдът върна Иван Тотев на кметския пост в Града под тепетата

------------------------------------
24.01.2017 / 15:21

Пловдивският апелативен съд възстанови на длъжност кмета на града Иван Тотев. Магистратите отхвърлиха решението на Окръжния съд в града под тепатата, който в началото на миналата седмица отстрани Тотев по искане на Софийска градска прокуратура.

Самият Тотев коментира, че е доволен от съдебното решение.

„Съвестта ми е чиста и ще съдействам на прокуратурата до пълното изясняване на истината“, заяви той. Решението на съда беше посрещнато с аплодисменти в препълнената съдебната зала от дошлите да подкрепят градоначалника районни кметове, общински съветници, директори на общински предприятия и симпатизанти на ГЕРБ.

Тройният съдебен състав на Апелативния съд с председател Васил Гатов счете, че по делото липсват каквито и да било доказателства за това, че служебното положение на обвиняемия Тотев ще създаде пречки за обективното и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Разпитани са почти всички свидетели по делото, голяма част от тях са служители на общината. Освен това, съдът счете, че Иван Тотев е съдействал активно на ДАНС в Пловдив за разследването за строежа на зоокъта, като е отговарял на всички запитвания и е предоставял всички нужни на разследващите органи документи.

„Тотев е демонстрирал добросъвестно процесуално поведение, като липсват данни да е възпрепятствал органите на досъдебното производство по делото. Решението на Окръжния съд за отстраняването на Тотев е незаконосъобразно“, подчерта съдия Гатов.

В съдебната зала днес като адвокат на Тотев се включи и Васил Василев, който заедно с Красимир Елдъров пое защитата на кмета.

 

Решението на Апелтивния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Иван Тотев беше обвинен по най-тежката алинея за длъжностно престъпление във връзка с изграждането на Зоологическата градина в Пловдив, от което според разследващите щетите за общинската хазна са в размер на 1 млн. лева. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев