Община Сливен

Стар телевизор се взриви и подпали къща в Котел. Трогателни грижи за пострадал домашен любимец

------------------------------------
23.01.2017 / 15:44

Пинчер тежко обгоря по време на пожар в котленска къща. Животинчето било само в стаята, когато при все още изясняващи се обстоятелства се възпламенява телевизор, чиито кинескоп малко по късно експлоадирал. Силния гръм бил чут от съседите, които видели,че домът на сем. Каракашеви започва да гори.

Репортер на KOTELNEWS беше на мястото където събралите се хора обясняваха как в започналата суматоха станало ясно, че собствениците ги няма и до като чакат пристигането на огнеборците започнали сами да гасят със сняг и подръчни средства. В стаята където домашният любимец чакал стопаните си да се завърнат от гости по случай раждането на тяхното внуче, имало и газова бутилка. Навременното пристигане на дежурните пожарникари от РСПБЗН-Котел и последващи действия са предотвратили настъпването на големия взрив.

Газовата бутилка, за която всички си мислеха, че се е взривила, невредима е била изнесена от къщата, а остатъчния пожар потушен. Телевизора SAMSUNG, кoйто е от старото поколение с електронно лъчева тръба е бил включен в електрическата мрежа и както в повечето домакинства оставен в режим “standby power”.

Как и защо е лумнал, а в последствие и самовзривил и предизвикал пожара в стаята, тепърва ще се изяснява, като не са изключени и други причини свързани с електрическата инсталация или печката за отопление в стаята.

Пред своя дом, успокоявана от своите съседки, домакинята на пострадалата къща плачеше и се притесняваше за кученцето, за което току що беше разбрала,че е сериозно обгоряло и може да не оживее.

Първа помощ добичето получи от пристигналия да помага Шахо Баронов, който е известен с изключителната си привързаност към кучетата. Той беше гушнал обезобразеното от огъня мъниче, треперещо от шока предизвикан от изгарянията. Кученцето беше отнесено в домът на Барона, който споделя с още десетина четириноги ползващи се с вниманието и грижи присъщи за човек.

Пред камерата на KOTELNEWS, стопанинът на пострадалия имот през сълзи сподели,че 10 години гледат пинчера като свое дете, кръстили го Жади, на името на главната героиня от популярния сериал „Клонинг”.

Посред зима със съсипана от огъня покъщина и унищожено имущество, семейство Каракашеви не губят надежда и благодарят на Бога,че не са били там, когато е станал взрива.Че въпреки настъпилите събития, газовата бутилка все пак не е гръмнала. В тази битова трагедия, всички видяха до каква степен човек може да се привърже към едно животинче. Да бъде толкова притеснен за неговият живот и да оставя на втори план материалните щети, загуби и несгоди. "Котел нюз"

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев