Община Сливен

Разнобой в Патриотичния фронт? Сидеров не иска Валери Симеонов при тях? Каракачанов отрича подобен конфликт

------------------------------------
23.01.2017 / 15:18

"Предложението за обща коалиция на парламентарните избори от страна на „Атака“ към Патриотичния фронт (ПФ) и Валери Симеонов не беше добре обмислено. Днес разговарях с Красимир Каракачанов за формиране на обща коалиция без НФСБ Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в интервю за сайта "Сподели".

На въпрос какво ги раздели със Симеонов, атакистът обясни: „Имаме много конкретни разминавания и очертан конфликт, който просто прерасна в лавина. Мисля, че е дошло времето да поставя точка в отношенията си с този човек, посочи той.

 

Сидеров не е съгласен с нападките на Симеонов към президента Румен Радев. Според Волен Сидеров на новия президент трябва да му бъде дадено известно време за да прояви качествата си на държавник. Глупаво е наречеш демократично избраният президент „шофьор на самолет без биография, довел една дълга жена със себе си в парламента“.

Лидерът на "Атака" каза, че действията на Симеонов не са съгласувани нито с ВМРО, нито с Атака и следва да се приемат като позиция само на НФСБ. Този тип изявления подхранвали партийния егоизъм и рушали коалиционните отношения, изтъкна още Сидеров.

На въпрос дали разглеждат коалиция с други партии, той посочи, че има много запитвания от регионални партии и движения с леви и патриотични възгледи, които са готови да се присъединят към коалицията Атака-ВМРО.

 

Партия ВМРО разпространи опровержение от името на лидера си Красимир Каракачанов „относно публикации от 21, 22 и 23 януари т.г. в някои интернет медии“.

"От името на ВМРО и на Красимир Каракачанов не са оповестявани никакви политически декларации през тези дни. Информацията, че има разделение в коалицията Патриотичен фронт, част от която е ВМРО, е невярна. Няма скандал между лидерите на ВМРО и НФСБ, нито между самите формации. Въпреки че по някои теми двете партии имат нюансни различия в позициите си, отношенията в коалицията са напълно нормални и колегиални. Решенията, свързани с водената от коалицията политика, се вземат на политическия съвет на „Патриотичен фронт„", се сзвав позицията.

 

"Вероятно тези фалшиви декларация целят да постигнат разнобой между патриотичните формации. Те явно са продиктувани от притеснения в т.нар. системни партии, че „Обединени патриоти“, които взеха близо 600 000 гласа на президентските избори, ще играят основна роля в следващия парламент. А там Патриотите ще отстояват приоритетите си, свързани с битката за увеличаване на пенсиите и доходите на хората, демографската криза, мигрантската заплаха, битовата престъпност и т.н. Заявяваме на тези „доброжелатели“, че ще продължаваме да ги притесняваме в името на изпълнението на програмата на Патриотите и в името на по-добрия живот за българите", допълват от ВМРО. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев