Община Сливен

ГЕРБ-Сливен: Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, е ясно защо Нинова е надеждата за БСП

------------------------------------
23.01.2017 / 10:55

По повод твърденията на г-жа „Лъжа“ , че за три години от настоящия седемгодишен програмен период- изплатените средства от Европейските фондове, по официални данни на Министерство на финансите, са малко над 7 %. Г-жа Лъжа неслучайно започва речта си с еврофондовете. Там, където БСП ги боли, че ПП ГЕРБ са силни.

Резултатите на ПП ГЕРБ в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от тези на БСП. В средата на 2009 г. са разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския.

Има сключени договори за 36% от бюджета за България. Тоест над 1/3 от всичко, което има до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет.

Резултата от действията на правителството е такъв, че дори служебното правителство и нито лев да не договори или разплати в следващите 2 месеца, пак няма да има кой в Европа да гони България по резултат. БСП използваха лъжи и по отношение на програма „Околна среда“ , като твърдяха, че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансиране по ОП "Околна среда", заради неизпълнение на задължителните мерки ЕК комисия може да започне и наказателна процедура срещу страната ни.

Лъжа е, че програма "Околна среда“ е застрашена от спиране. Ако г-жа Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега използва това, за да прокара страх в хората с резултатите от невежеството на БСП , г-жо Лъжа трябва да остави кметовете и администрациите да работят.

Една от най-голямите лъжи на г-жа Ниниова бе, че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансиране по ОП "Околна среда", заради неизпълнение на задължителните мерки ЕК комисия може да започне и наказателна процедура срещу страната ни. ПП ГЕРБ оставя системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Европа вярва на страната ни, защото знае какво може ГЕРБ и вижда ясно какво политическата партия постига. Ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за такива обвинения няма. БСП си послужиха с лъжа, като твърдяха, че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020.

Неизпълнените условия касаят статистическите системи, науката и иновациите, превенцията от бедствия, водите, транспорт. Срокът за изпълнението на предварителните условия беше до края на 2016 г. Предварителните условия, 45 на брой, с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които ГЕРБ са обещали на Европа да бъдат изпълнени и които вече са въведени.

Докладвано е изпълнението на 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство. Има опасност ЕК да спре плащанията по съответните програми бе друга лъжа на БСП. Те твърдят, че това може да стане реалност през втората половина на 2017 г. Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да спре парите. Когато ги спира, средставата спират веднага. През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като ПП ГЕРБ не бе на власт!

След като ГЕРБ отново се върна, само месец по-късно, когато демонстрира, разбиране и воля да поправи грешките на БСП, плащанията бяха възстановени. Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев