Община Сливен

Прокуратурата в Ямбол се самосезирa за „депутатския лов”. Но имало ли е наистина депутати във въпросната ловна дружина?

-------------------------------
19.01.2017 / 11:35

Георги Вл. ПОПОВ

Окръжна прокуратура – Ямбол се е самосезирала от публикации в пресата за незаконен лов с участието на 7 депутати – както обявиха някои медии на база на изнесеното в личния профил на Юсеин Шакиров.

Самият Шакиров обаче по-сетне уточни за „Седмица”, че депутатите били само двама, придружени от други ловци.

С разплитането на случая се заел сливенски депутат, който тази сутрин ни информира: в ловната група не е имало нито един настоящ депутат – нито от БСП, нито от ДПС. Тя се е водила от Стоян Проданов – вече бивш депутат от БСП – Ямбол. Ако това е истина, нека уважаваният от нас Юсеин Шакиров да подбира внимателно фактите, интерпретирани по скандален начин от зажъднели за публична изява медии.

Именно „Седмица” даде прозвището „Бързи и яростни” на тримата надзиратели Шакиров, Иков и Дончев. Публикували сме десетки материали и информации за ефективната им битка с бракониерството и корупцията. В тях неведнъж сме подхващали темата за мизерното им заплащане, и сме съдействали лично пред министър Танева, която разпореди значително увеличение на месечните им заплати. Казваме всичко това заради спекулациите на един сливенски сайт, който наду свирката за „депутатския лов” и си приписа отново поредната медийна „сензация”.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев