Община Сливен

Депутати напуснаха парламента, обидени от Радев... Бойко Борисов обвини БСП в простащина

-------------------------------
19.01.2017 / 11:34

Депутати не издържаха на многословието на новоизбрания президент, който дръпна дълга и отегчителна реч в парламента с реториката на Априлслкия пленум на БКП. Методи Андреев, Вили Ликов, Мартин Димитров, Петър Славов, Гроздан Караджов и още народни представители напуснаха демонстративно пленарната зала в края на речта на Румен Радев след клетвата.

"Обидени сме. Как може това да е реч на държавен глава, който ни предупреждава, че ни остава една седмица в Народното събрание? Това е негово дело по Конституция, което е ясно, но ние имаме още седмица на работните си места. Вместо да чуем теми за външната политика, той отново ни говори като премиер. Разви теми за здравеопазване и социална политика, които са важни, но не са основни и функциите му не позволяват да се справи с тях". Това коментира пред Faktor.bg Методи Андреев.

Радев обиди българския парламент, той беше гост в Народното събрание, но не можа да удържи нервите си. Така се девоалира като агресивен. Допусна страшен гаф, а това е срамно за президентската институция. Освен това речта му беш слаба, скучна, сричаше и бъркаше думи, резил за тези, които са му писали словото, обясни пред Faktor.bg Гроздан Караджов.

"Възмутен съм от БСП! Надявам се да изпратим Румен Радев с овации, а не както БСП изпраща Росен Плевнелиев - по просташки начин. Миналата година имаше 10 президенти, които в страната ни дадоха добра оценка за мандата му". Това заяви в парламента премиерът в оставка, който пристигна за клетвата на новоизбрания президент Румен Радев. „Фактор”

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев