Община Сливен

Голяма трагедия в Котел! Намериха починала от студ една от най-известните в града жени!

------------------------------------
18.01.2017 / 09:40

В нечовешки вид, починала преди около три дни, котленските полицаи открили под леглото вкоченения труп на 84 г. жена от Котел. Органите на реда бяха вдигнати накрак, след сигнал на родственик, съобщил, че жената не е виждана трети ден, съобщава kotelnews.com.

 

При първоначалният оглед на дома на покойната Надежда Сивова, липсващите цървули и два бастуна, подхранили версията, че въпреки трудната подвижност на тежко болната жена, тя по някакъв начин е излязла от дома си. Започнало претърсване на двора с щателно проверяване на преспите дали жената не е затрупана някъде в двора. Съседите ѝ се вайкали, къде може да е старицата и че не е възможно сама дори и да излезе от стаята.

 

Синът на жената обяснявал, че последно е идвал при майка си преди 3 дни да запалил печката, но нея я нямало. Една от комшийките логично го запитала, не се ли е притеснил, че майка му я няма в това състояние на легло с памперси, не я ли е потърсил из къщата. Мъжът, който не живее в бащината си къща и според роднини не е в добри синовни взаимоотношения с починалата, по-скоро обяснил, че няма кой да е прибрал майка му и тя да е някъде докато я търсят, бил гледал на всякъде дори под леглото.

С голи ръце той ровел в еднометровия сняг около къщата в опит да открие тялото защото с пълзене може да е излязла.

Малко по-късно след по-задълбочен оглед на стаята, дълбоко навътре зад натурии и кашони под леглото, един от криминалистите открил бездиханното тяло на старицата. В недоумение останал синът на починалата и нейната сестра, че неколкократно са надничали под леглото и не са видели тялото. Личният лекар констатирал смъртта на жената, след което близките били допуснати в стаята.

 

Изключително разстроена сестрата на починалата разказа, че тялото на баба Надя е станало обект на оскверняване от плъхове, които до неузнаваемост са гризали от нейната плът. Как и защо се е озовала под леглото не е разбрала, но докторът бил казал, че най-вероятно е починала в следствие на измръзване.

Баба Надка е била известна като единствената жена – банцигар. Една от най-активните кръводарителки в годините, когато това било въпрос на нещо повече от милосърдие. Мнозина си спомниха, че тя е била и първата жена в котленско, която е карала мотор с кош и по нищо не е отстъпвала на мъжете мотористи.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев