Община Сливен

Надзирателите Шакиров, Иков и Дончев са заловили 2 депутати от БСП и ДПС и петима други по време на незаконен лов

------------------------------------
17.01.2017 / 15:45

Народни представители, настоящи и бивши, са заловени без редовни документи по време на лов на територията на горското предприятие в Сливен, съобщи сайтът "Старозагорски новини", като информацията потвърди и източник на OFFNews.

"Депутатите са двама" - уточни за "Седмица" Юсеин Шакиров. - "Други петима ги придружаваха".

 

Случката се развива преди Нова година, когато трима горски инспектори при проверка попадат на група от седем души, която се състои от народни представители. У тях обаче няма документи, които да им позволяват лова. По регламент лов се извършва от групи от 8 до 20 човека.

 

"Улова" на депутати е направил известният горски Ален Шакиров, който бе удостоен с награда от Министерство на земеделието за горски инспектор на годината.

 

Когато заловил нарушителите, народните представители са тръгнали към него с думите "Ти не знаеш ли кои сме?". Това обаче не е попречило на Шакиров да си свърши работата и да ги санкционира. При първо нарушение глобата е от 500 до 1500 лева, а при второ е забрана за лов за 3 години.

 

"Пред нас попълниха разрешителното и го скъсаха от кочана, но забравиха две неща: първото - че групов лов се извършва от 8 до 20 души и че трябва да имат график за определения ден за лов, какъвто те нямаха. След телефонно обаждане до съответното ДГС разбрахме, че нямат утвърден график за лов и в бележката бяха вписани с ръководителя на лова само седем човека", разказа Ален Шакиров.

 

Имената на депутатите обаче Шакиров не разкри, каза само, че са опозиционери от БСП и ДПС.

 

Потърсихме за коментар ЮДП-Сливен, които в рамките на 30 минути си промениха мнението няколко пъти. Първоначално бяха запознати със случката, но отказаха да ни дадат имена.

 

Половин час по-късно, след наша молба за проверка на ситуацията, дамата от пресцентъра на ЮДП-Сливен ни каза, че всъщност изведнъж "няма такова нещо" и "няма чак такава сензация".

 

Ако за страхливите службогонци темата как депутати нарушават закона не е "чак толкова сензационна", то за обществеността и нашите читатели тя е от огромно значение за оформяне на обществена позиция. До ЮДП-Сливен изпратихме заявление за достъп до обществена информация с въпрос за това кои са депутатите-бракониери и ще следим темата. "Оff news"

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев