Община Сливен

Днес в Нова Загора стартира общински етап на Ученически игри за учебната 2016г.-2017 г.

------------------------------------
17.01.2017 / 15:13

На 17 януари стартира Общински етап на Ученическите игри за учебната 2016-2017 г. Те се провеждат ежегодно, съгласно определени правила за организиране и провеждане, в съответствие с Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката.

В надпреварата, по предварително изготвен и съобразен с възможностите на всички училища график, ще вземат участие отбори от СУ „Христо Ботев”, СУ „Иван Вазов”, ОУ „Христо Смирненски” и Професионална гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров”. Стартът на игрите бе даден с баскетболната среща между учениците на СУ „Христо Ботев” и ОУ „Христо Смирненски” - момчета, V до VII клас. Срещата приключи в оспорван двубой с успех за възпитаниците на СУ „Христо Ботев“. Поради влошените метеорологични условия и зимната обстановка на територията на общината, футболните срещи между учениците са отменени и ще се проведат при първа възможност през пролетта.

Община Нова Загора за поредна година осигурява условия за безпрепятственото протичане на Ученическите игри в Спортна зала „Младост“, където са създадени и необходимите материални предпоставки за провеждане на надпреварата по баскетбол и волейбол.

Ръководството на Общината води целенасочени действия за подкрепа на Ученическите игри, тъй като те представляват основна изява в областта на ученическия спорт и са част от комплексната Държавна политика за организиране и провеждане на състезания, с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

Крайните победители ще станат ясни на 27 януари, когато Общинските ученически игри по баскетбол и волейбол ще приключат. Победителите ще представят общината на Областното състезание в гр. Сливен през пролетта.

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев