Община Сливен

Стреляха по автобус на бул. „България“ в София, по чудо няма жертви

------------------------------------
17.01.2017 / 09:24

Неизвестни лица откриха стрелба с малокалибрено оръжие по препълнен автобус на бул. „България“ в София в понеделник вечерта. По случайност пострадали няма. Има нанесени само материални щети, съобщава БНТ.

Малко след 20,20 вч в автобус 76 се чуват три изстрела, а резултатът са два счупени прозореца. За щастие никой от пътуващите в препълнения автобус не е пострадал при изстрелите, обяснява шофьорът.

 

Цветан Кръстев, шофьор на автобуса, разказва: „Потеглих от спирката на Техникума и веднага се престроих в лявата лента. И в тоя момент се чува как се чупи стъклото. Тези стъкла като се чупят издават някакъв оглушителен звук. Чух, че стъклото се чупи и веднага заковах. Огледах се наляво, нямаше никой. Тогава видях жена имаше тука до стъклото дали няма наранявания. Нямаше ѝ нищо.“

 

Според шофьора на автобуса, стрелците са били повече от двама.

 

„Не е бил един, а са били трима човека. Двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият е бил с по-малка, защото на задното стъкло едната съчма чупи стъклото, а втората само прави дупка. И са били в двора на техникума, защото ако са били на тротоара, ако са били на спирката на техникума, аз да съм ги видял“, казва още шофьрът.

 

Повече от 2 часа дознатели от МВР и служители на Контрол по транспорта извършваха оглед на местопроизшествието и снемаха показания на очевидци. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев