Община Сливен

Нечувано зверство! В Индия задържаха педофил, изнасилил 500 деца!

------------------------------------
16.01.2017 / 15:36

В Индия арестуваха педофил, който е изнасилил най-малко 500 момичета, съобщиха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

Той е извършвал посегателствата в столицата Делхи. Насилникът е арестуван, а от полицията съобщиха, че по професия е шивач и е на 38 години. След като бил задържан, Сунил Растоги признал, че за 14 години е насилил над 500 момичета.

Според разказа му, той е бил на около 24 години, когато започнал да напада непълнолетни. Изнасилвал средно по 35 на година:

„Обвиняемият призна, че обичайно набелязвал момичета на възраст между 7 и 10 години. Избирал момиче, което само се прибира вкъщи от училище, заговарял го и го излъгвал, че нейният баща е поискал момичето да взема някаква дреха или други вещи от него. Тогава завеждал жертвата на безлюдно място”, съобщи телевизионният канал Ен Ди Ти Ви.

Насилникът Сунил Растоги е баща на пет деца. Вече е бил задържан за посегателства срещу непълнолетни и е лежал 6 месеца в затвора.

Властите обаче останали шокирани от мащаба на престъпленията. Задържан е случайно, след като на 10 януари две момичета се оплакали, че непознат мъж се е опитал да ги нападне.

Местните власти съобщават, че в Индия изнасилването се смята за голям срам и по тази причина много семейства предпочитат да го пазят в тайна и да не съобщават в полицията. Това според разследващите е една от причините той да остане незабелязан толкова дълго време.

През последните години сексуалните посегателства в Индия станаха център на внимание. Започна да се шуми, когато през декември 2012 година в Делхи беше жестоко изнасилена студентка от шестима мъже в автобус, а след това пребита с метални прътове. Впоследствие 23-годишното момче почина.

Случаят получи широк международен отзвук, но за жалост не остана изолиран.

По-малко от месец по-късно друг много подобен случай (отново изнасилване в автобус) разтърси страната. Жертва този път беше 29-годишна жена.

През февруари 2013 г. властите решиха да въведат смъртно наказание за този вид престъпление, ако те са довели до смъртта или тежки последици на насилената жена.

И това сякаш не спира насилниците - брутални случаи на групово изнасилване, за които съобщиха световните медии, имаше през август и декември миналата година.

Това е само малка част от всички подобни нападения - статистиката сочи, че само в Делхи на всеки 18 часа нова жертва подава сигнал за изнасилване. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев