Община Сливен

Капиталовата програма на община Нова Загора е 100% финансово обезпечена

------------------------------------
16.01.2017 / 13:25

За поредна година капиталовата програма на община Нова Загора е мащабна. По думите на кмета Николай Грозев тя е на 100 % финансово обезпечена. И в настоящата 2017 г. Общината встъпва с голям преходен остатък, който гарантира финансовата стабилност и дава увереност за по-нататъшното й развитие.

 

Освен многото улици, които ще бъдат основно ремонтирани в града, в предложения бюджет са планирани средства и за ремонт на сградата на Историческия музей в центъра на града, изграждане на покрита трибуна и нови съблекални на Градския стадион, изграждане на паметник на освободителите от турско робство и изграждане на „Дом на Доброто" на пророка на народа - Дядо Влайчо в с. Коньово.

 

Основен акцент в бюджет 2017 г. са заделените средства в размер на над 1 400 000 лв. за инвестиции в селата на общината. „През тази година ще обърнем съществено внимание на малките населени места. Ще инвестираме средства за подобряване на инфраструктурата на 21 села, като планираме ремонти на улици, нови площади, кметства, здравни служби, читалища и др." - сподели кметът Грозев.

 

Успоредно със заложените обекти в капиталовата програма, ще продължи санирането по Националната програма за енергийна ефективност и по ОП „Региони в растеж". Вече са изцяло завършени дейностите по санирането на 9 блока в града. През 2017 г., ползвайки възможностите на програмите, очакванията на ръководството са за санирането на още 16 жилищни и обществени сгради.

 

Опасенията на кмета Николай Грозев и екипа му относно възможността за пълно изпълнение на амбициозната капиталова програма, не са свързани с липсата на финансов ресурс, а по-скоро с липсата на достатъчно фирми - с квалифицирани кадри, за изпълнението на строителните работи качествено и в срок. "Дарик"

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев