Община Сливен

Бъчварова: 213 издирвани лица са задържани в страната през последните 5 дни при акция срещу битовата престъпност

------------------------------------
15.01.2017 / 10:26

213 издирвани лица са установени в страната през последните пет дни, съобщи в Ямбол министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

27 са установените издирвани автомобили. 66 са образуваните бързи производства, а досъдебните производства са 303. „Това са резултати от началото на националната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в страната. В рамките на операцията, само за 5 дни са проверени 918 заложни къщи. И по всички показатели се работи много активно. Двойно са увеличени лимитите за бензин на полицейските автомобили, което е с около над 200 км. повече, на ден, за всеки автомобил“, заяви министърът в оставка Бъчварова, цитирана от „Фокус“.

 

Наполовина ще бъде обновен автопарка на полицията, а пет от новите автомобили ще бъдат предоставени на Полицията в Ямбол, както и допълнителни автомобили за областните дирекции на граничните райони от европейски средства, уточни министърът в оставка. МВР ще назначи 600 сътрудници по охраната на границата, като средствата за облекло, оборудване и заплати ще бъдат осигурени с европейски средства.

 

Сътрудниците ще имат право да носят оръжие, но не и да го използват, уточни Румяна Бъчварова. В Ямбол тя се срещна с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Генчо Иванов и началниците на районните управления. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев