Община Сливен

Идва ли краят на пловдивското свиневъдство? Готви ли се да бяга от страната престъпният олигарх Гочито Гергов?

------------------------------------
14.01.2017 / 10:39

Спас ГЪРНЕВСКИ

Повече от ясно е, че Георги Гергов се кани да емигрира. Когато теглиш кредити за десетки милиони евро от името на неефективни дружества /т.е. няма как да ги върнеш/ и за непросветените е видно, че може би си решил да си „обираш крушите“ от тази страна.

Кражбата на века под Пловдиските тепета от близо 150 млн. лева чрез „Пълдинтур инвест“АД, през която беше приватизиран„Международен пловдивски панаир“ за двойно повече милиони не сработи. „Поглъщането“ набързо на огромни активи, които така и не бяха доходоносно развити и до днес носят огромни разходи по обслужването им. По-високите такси за участие в Панаира с цел компенсация на обслужващите разходи го маргинилизираха. Издръжката на активите скочи още повече, а придобитите „на тъмно“ от Общината и държавата имоти вместо печалби носят все по – големи загуби.

Всъщност тук е истината. Алчността на олигарха за ново присвояване, без да си прави сметката дали може да го развива, единствено успяващ от „затворените очи“ на продажни и безочливи управници, политици и магистрати го отвеждаше всеки ден към бездната на икономическото му безпътие. Той не е вчерашен и вероятно съзнава, че възмездието го приближава с всеки изминал час. За държавата не зная, но Пловдив не е град, който няма да си потърси и то много скоро с публични действия имотите заграбени най-безцеремонно от гърбовете на всеки един от триста хилядите му граждани .

Осем хиляди години никой самозван тарикат не е успял да излъже Пловдив. Няма да успее и руският консул и комунистически лидер Георги Гергов. Идва „Видов“ ден и за него и за ония, които извършиха предателствата за най – безочливата кражба от осемдесетвековния ни град. Каквато и власт да дойде след предстоящите избори, тя не може да помогне на Гергов. Дори Корнелия се „закани“, че ако дойде на власт, ще гони до дупка мафията. Е, как ще позволи на Гергов да наднича из под мишницата и. Нали, ако това се случи, ще заминат (а може би е крайно време)

и двамата на изток

Едно съм сигурен – всеки в тази държава може да прости или да пропусне покрай ушите си наглостта на свинаря-милионер и обслужващите кочините му, но пловдивчани никога.

През февруари предстоят общоградски обсъждания на фактите и обстоятелствата по тази сделка, които ще бъдат инициирани от широк обществен комитет. След тях властите няма как да не стартират комплексна и публично достъпна проверка по този безпрецедентен грабеж, известен като

„кражбата на века“ в Пловдив

Най-вероятно Георги Гергов ще следи действията на новата, убеден съм отново не комунистическа власт не от Подмосковието, а от уютните си къщи в Швейцария. Много важно, че там няма да има статута на първо поколение олигарх и руски консул и трето поколение комунист. Майната им, да живее капитализма , другарки и другари ...

*Спас Гърневски е общински съветник в Пловдив, бивш кмет на града от СДС. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев