Община Сливен

Остават затворени за всички МПС проходите „Твърдишки“ и „Котленски”

------------------------------------
08.01.2017 / 17:58

28 машини обработват днес пътищата в област Сливен, съобщи дежурният в Областно пътно управление. Остават затворени за всички МПС проходите „Твърдишки“ и „Котленски”.

Проходът „Вратник” е отворен за леки автомобили, но е затворен за камиони над 10 т. Отпаднали са всички ограничения за движение по път I-6 „Петолъчката“ – Гурково и път II-66 Сливен – Нова Загора.

Обработена и почистена е магистрала „Тракия“. Настилката там вече е суха и движението се извършва нормално, каза още дежурният.

Заснежени, на места заледени са пътищата в планинската част на областта, но се почистват и обработват. Затворен за движение на МПС над 12 т. е пътят от Ямбол до ГКПП Лесово. Отворени и нормално проходими при зимни условия са второкласните пътища Сливен-Нова Загора и Сливен – Ямбол. Пътят Кипилово – разклонът за Твърдишки проход остава затворен. Затворен е и пътят Конаре – Твърдица.

Пътят за Карандила през Чуката остава рисков, отворен е само за високопроходима техника. Пътят Чуката – Меча поляна, Меча поляна – Карандила, Меча поляна –връх Българка, Даулите – Раково е труднопроходим. Снегопочистващите машини са направили пробив, но движението е само за високопроходима техника и за спасителни операции. Преминаването остава рисково. Пътят Ямбол-Средец в участъка с. Войника-с. Калчево е затворен за всички МПС.

Обходът е през Елхово. Затворен остава третокласният път Калчево-Кошудере за почистване.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев