Община Сливен

Паника обзе мнозина от депутатите. Вижте защо

------------------------------------
08.01.2017 / 10:19

Паника обзе депутатите след като стана ясно, че дните на 43-тото Народно събрание са преброени. Още в дните преди ваканцията избраници от различни цветове коментираха, че в групите им има отчаяни хора, които са теглили кредити, планирайки, че ще могат да ги плащат без притеснение до края на мандата. Още по-драматично било положението на депутати, които поели определени лобистки ангажименти, които не могли да изпълнят и сега трябвало да връщат „взятки”.

 

Най-мащабни обаче са драмите, свързани с влизането в следващ парламент.

 

От АБВ и БДЦ нямат илюзии за класиране в бъдещото Народно събрание. Реформаторите се самонавиват, че отново ще са част от парламента. Патриотичният фронт е изправен пред избора дали да участват във формата, в който се явиха на президентските избори – заедно с „Атака”, или с този от парламентарните – т.е. ВМРО плюс НФСБ.

 

В БСП се водят ожесточени спорове как трябва да се броят мандатите. Причина е намерението на лидерът на БСП Корнелия Нинова да въведе лимит на престоя в парламента. На един от последните пленуми тя обяви, че предстоят промени в устава на столетницата, които ще заковат тавана на депутатските мандати на три. Веднага се започна битка за броене само на пълните мандати или в устава да се запише, че максималният престой в парламента на кадрите от БСП не може да надхвърля 12 години, т.е. три пълни мандата.

 

В ГЕРБ кръгът на Цветан Цветанов е най-притеснен след плъзналия слух, че този път лично лидерът на партията Бойко Борисов ще реди листите, в които ще влязат много нови лица от гражданската квота.

 

В ДПС нещата изглеждат сравнително спокойни, тъй като в тази партия правилата са ясни – последната дума винаги е на Ахмед Доган.

 

Допълнителни притеснения имат депутатите от провинцията, които живеят във ведомствените апартаменти на парламента. Онези, които са имали неблагоразумието да доведат и семействата с децата си в столицата, или ще трябва да излязат на свободен наем, или в средата а учебната година да върнат отрочетата си в учебните заведения по родните им места. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев