Община Сливен

Затворени са отсечките "Петолъчката" - Котел, "Петолъчката" - Карнобат, и Селището - връх Българка. 43 населени места в Сливенско са без ток

------------------------------------
06.01.2017 / 10:42

Затворена за движение е отсечката п.в. „Петолъчката“ – Котел по път I-7 и отсечката п.в. „Петолъчката“ – Карнобат по път I-6, съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен говорителят на Областната дирекция на МВР Първолета Мандинска.

На място са екипи на „Пътна полиция“, които дават насоки за алтернативни маршрути. До този час няма данни за закъсали или бедстващи автомобили. От Областно пътно управление съобщиха, че до почистването му е затворен пътят Твърдица – Елена.

Движението в Сливенско е при зимни условия. 58 коли на пътноподдържащата фирма чистят пътищата, 15 от тях са на автомагистрала „Тракия“. На територията на област Сливен е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Оранжев код за силен вятър, придружен със снеговалеж е обявен днес за област Сливен. Има условия за поледици и снегонавявания.

Снегът на повечето места спря. Духа северен вятър на пориви. Температурите са отрицателни.

 

Община Сливен предупреждава, че отсечката Селището – връх „Българка” се затваря за движение и няма да бъде поддържана при зимни условия. Преминаването ще се извършва през м. Чуката.

Улици и тротоари в града са заледени. Почиства се и се осолява. Възстановено е електрозахранването в населени места на общината, увери Снежана Кънева.

43 населени места са без ток в Сливенска област, съобщиха от енергоразпределителното дружество. Причината е скъсани проводници и 9 паднали електрически стълба.

 

По всички аварийни електропроводи работят екипи, като при необходимост могат да се мобилизират и допълнителни групи.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев