Община Сливен

Кметът на Сливен свика извънредно заседание заради влошеното време...Първи за т.г. приемен ден на Общинското ръководство

КЙЙЙ
05.01.2017 / 17:17

Кметът на община Сливен Стефан Радев, в качеството си на председател на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия, поиска извънредно докладване за готовността за действия при влошено време по време на извънредно заседание на Щаба днес. Срещата бе във връзка с очакваната промяна в метеорологична обстановка от 5 до 8 януари. Членовете на кризисния щаб докладваха готовността на институциите, които представляват, за готовността им за реакция им при влошено време.

 

Техниката и оборудването на полицията, пожарната, електроразпределителното и ВиК дружествата, БЧК, РЗИ, както и екипи на спешна помощ, са в готовност за действие при усложнена зимна обстановка. Лесничействата в Стара река и Сливен също разполагат с високопроходима техника и резачки, ако паднали дървета препречват пътя. Има добра координация и взаимодействие между ведомствата и дружествата, ангажирани в изпълнението на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

 

Приоритет за почистване от преспи и навявания ще са пътищата към здравните заведения, особено тези, които имат родилни отделения. РЗИ увери председателя на щаба за готовността да бъдат хоспитализирани родилки и болни на хемодиализа. За това е информирана и Районната здравно-осигурителна каса за заплащане на здравната услуга. При здравните заведения няма риск от изключване на електрозахранването.

 

Областно пътно управление докладваха, че всички пътища са почистени и проходими. Ако времето позволи до няколко дни ще се поставят ограничителните системи на ремонтирания участък от пътя Сливен – Ичера. Докато не се пусне официално този път преминаването ще става през Селището и връх Българка. „При трудна обстановка ще се наложи този път да бъде затворен при пълна координация със службите, докато се почисти”, посочи кметът на Сливен Стефан Радев. Той отново призова гражданите да пътуват, оборудвани с пълна комплектовка за зимни условия и заредени телефони.

 

Важно е кметовете на селата да подават информация към телефона на дежурните в общината – 663066, на ситуационния център, и на единния европейски номер за спешни повиквания – 112, за да се предприемат своевременно мерките.

 

Граждани и общественици поставиха своите въпроси пред кмета на община Сливен Стефан Радев и неговия екип. Това стана по време на първия за тази година приемен ден на общинското ръководство.

 

 

 

Бяха представени проблемите на сливенски квартал и проект за благоустрояване на град Кермен, на които ще се търси вариант за решение. Част от посещенията бяха свързани с молби за помощ при проблеми от битов характер, настаняване в общински жилища и осигуряване на заетост. С някои от посетителите се проведе дискусия за действията на Общината при трудни метеорологични условия, снегопочистването и проходимостта на пътищата. Бяха направени и предложения за събития, които да бъдат включени в културния календар на Общината.

 

Приемният ден на общинското ръководство за граждани се провежда всеки първи четвъртък от месеца. Предварително записване се извършва в Центъра за административно обслужване в Община Сливен - два дни преди приемния ден, във вторник от 8.30 ч. Информация на телефон - 044-611-165.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев