Община Сливен

При силен снеговалеж 17 екипа ще чистят общинските пътища

------------------------------------
05.01.2017 / 15:38

Пълна готовност за реакция при влошаване на времето декларира общинският Щаб за защита при бедствия. На извънредно заседания бе обсъдена готовността на институциите в случай на усложена обстановка, съобщава Радио „Фокус” – Сливен.

17 екипа ще се грижат за разчистване на общинската пътна мрежа. Ще се чисти обаче само през светлата част на денонощието, уточни секретарят на Щаба инж. Снежана Кънева. С приоритет ще са главните пътни артерии, а в града ще се чисти около Областната болница и другите лечебни заведения, където има Приемни спешни отделения.

 

Полицията има готовност при необходимост превантивно да затваря пътища, за да осигури безпрепятствен достъп на снегопочистващата техника и за да се избегне струпване на автомобили. Осигурени са дежурни екипи на противопожарната служба, ВиК има готовност да реагира в случаи на спиране на водата или спукани тръби.

 

6 аварийни екипа са осигурени от електроразпределителното дружество EVN. Компанията има готовност при необходимост да активира 17 високопроходими автомобила, както и верижна техника и да удвои дежурните екипи. Болниците имат генератори, които ще поемат ел. захранването в случай на спиране на тока. Има готовност за хоспитализация на болните на хемодиализа и родилките, на които терминът е определен за дните с лошо време.

 

От Щаба призоваха гражданите да се съобразяват с прогнозата за времето, да не пътуват без спешна необходимост.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев