Община Сливен

Премиерът Бойко Борисов откри 2017-та година с шеги и закачки

------------------------------------
04.01.2017 / 11:42

Бойко Борисов откри новата година с шеги и закачки. Премиерът в оставка откри първото заседание на Министерски съвет точно в 10,19 часа.

„Много си брадясал, бе!”. Това беше първото изречение, с което Борисов се обърна към министрите на първото им заседание за тази година. Шеговитата забележка беше директно отправена към министъра на транспорта Ивайло Московски, който не се беше привел в подходящ вид.

 

"Вижте го какъв е моден", продължи закачката си Борисов, докато самият Московски буквално се изчерви от срам, а колегите му от кабинета не скриха усмивките си.

 

Заседанието на МС започна с награждаване на трима старши комисари от МВР. Лично от премиера в оставка Бойко Борисов и от вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова те получиха отличия за доблест и заслуга втора и трета степен.

 

След като ги похвали за перфектната работа, Борисов изпрати комисарите с поръчението: "Хайде, отивайте да поемате снега”. Това предизвика усмивките на министрите в заседателната зала.

 

"Имаме среден спад малко над 40% на влезлите бежанци през 2016 година. През декември месец този спад е 60%. Това е в резултат от доброто сътрудничество с армията, изградената ограда по границата и добрата организация в МВР", заяви Румяна Бъчварова в началото на заседанието на Министерски съвет.

 

"Разчитаме, че 160-те милиона, които премиерът договори с Европейската комисия, ще бъдат усвоени тази година. Ние сме готови с поръчките", добави тя.

 

"Днес дойдоха първите автобуси на жандармерията, които са за борба срещу масовите безредици. Става въпрос за около 300 нови автомобила, с които ще бъде екипирана полицията. Така гражданите ще усетят по-осезаемо присъствието на органите на реда", каза още вътрешният министър.

 

В допълнение премиерът Борисов обясни, че е възложил на МВР по-старите коли да бъдат закарани в селата и да има по един полицай във всяко село или поне по един на две села. "Надявам се в следващите дни да видим полицаите по селата и хората да бъдат спокойни", заключи министър-председателят. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев