Община Сливен

Котел ще бъде домакин на първата премиера на филма "Възвишение". Вижте програмата за празника на града - 1 ноември

31.10.2017 / 10:52:05

Котел ще бъде домакин на първата премиера на дългоочкваната екранизация на емблематичното произведение на Милен Русков.

Кметът на община Котел Коста Каранашев, благодарение на личните си познанства и контакти с автора на романа, продуцентите и режисьора на филма, успя да издейства първата публична прожекция да бъде в нашият град.

За деня на народните будители и празник на Котел, общинското ръководство е приготвило богата програма за гражданите и гостите на града, славещ се като столица на българското възраждане.

На 31.10.2017 г. от 13:15ч. в читалище „Съгласие – Напредък 1870“ в гр. Котел ще се открие Национална ученическа конференция, посветена на 150 години от смъртта на Георги Стойков Раковски – Патриарх на българското революционно движение.Тя ще се проведе с любезното съдействие на: МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – ГРАД СЛИВЕН ОБЩИНА КОТЕЛ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ КОТЕЛ. На конференцията ще участват ученици от IX-XII клас.

Форматът на разработките им ще бъде доклад, историческо есе, компютърна презентация, филм. Целта е да се провокира творческото мислене, да се възпитава в патриотизъм, уважение и любов към един от най-великите революционери в българската история – Патриархът на българското революционно движение и учител на последващите велики български революционери.

От 15:00 Мултимедийна презентация „10 години България и община Котел в Европейския съюз и Българското председателство на ЕК” /зала на Общински съвет – Котел.

От 17:00 Концерт на естрадна група „Ямбол“ – гр. Ямбол / пл. Възраждане.

01.11.2017 год. /сряда/

09:00 Празнична света Литургия храм „Св. Троица”

10:00 Тържествено заседание на Общински съвет гр. Котел във връзка с 1-ви ноември – Ден на народните будители и празник на гр. Котел

11:00 Тържествена церемония по случай 1-ви ноември – Ден на народните будители и празник на гр. Котел / пл. Възраждане

11:30 Литературно – музикална програма с участието на:

– Читалище „Съгласие – Напредък 1870” – Котел

– Ученици от СУ „Георги Ст. Раковски“ – Котел

– Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – Котел / пл. Възраждане

12:15 Среща – разговор: „Приноса на котленци в процесите на българското възраждане” с участието на проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Андрей Андреев и проф. д-р Пламен Митев / Читалище „Съгласие-Напредък 1870”

13:30 Концерт на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” / Читалище „Съгласие-Напредък 1870”

18:00 Предпремиера на българския игрален филм „Възвишение” по романа на Милен Русков, режисьор Виктор Божинов / Читалище „Съгласие-Напредък 1870”

19:30 Празнични илюминации / пл. Възраждане

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев