Община Сливен

Приключиха се срещи с родители във връзка с механизма за задържане на децата в училище

30.10.2017 / 19:14:00

По инициатива на Областна администрация се проведоха срещи с родители в няколко населени места от Сливенска област във връзка с междуинституционалния механизъм за задържане на децата в образователната система. Срещите започнаха на 29 септември и приключиха в края на октомври.

Зам.областният управител Димитринка Петкова посети котленските села Градец и Пъдарево, новозагорския кв.“Шести“, гр.Шивачево и с. Сборище в община Твърдица, сливенското с. Гавраилово и сливенския кв.“Надежда“.

“Разговаряхме с хората. Предоставихме им разнородна информация, свързана с образованието, отглеждането на децата им, техните права и задължения. В дискусиите участваха представители на Центъра за детско и майчино здраве, юристи, които работят към „УНИЦЕФ“, училищни директори, кметове или кметски наместници. В част от срещите имаше представители на фондация „Здравето на ромите“, на Ромската академия за култура и образование. В община Котел лично ни подкрепи председателят на общинския съвет Христина Чолакова“ – съобщи Димитринка Петкова.

Някои родители са съобщили, че заради липсата на работа, се налага да напускат родните си места. В Сборище са потърсили съдействие и за решаване на проблем, свързан с достъпа на учениците до лекарска помощ. Жители на кв.“Надежда“ в Сливен са предложили да се проведат още няколко подобни дискусии, за да се обхванат повече семейства от квартала.

Инициативата на областната администрация се осъществи с подкрепата на РУО.

При посещението си в Сливен неотдавна просветният министър Красимир Вълчев съобщи, че от близо 206 хиляди деца в цялата страна, които трябва да бъдат издирени и върнати в училище, 9700 са в Сливенска област.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев