Община Сливен

Младежи от Сливен и Болград - Украйна дискутираха по проблемите на кариерното ориентиране

30.10.2017 / 16:48:19

Работна среща по проблемите на кариерното ориентиране на младите хора се проведе днес в зала ,,Май”. Тя се организира от Фондация „Обществено развитие“-Сливен /ФОР/ и е част от проект по Програма ,,Еразъм+”, на тема ,,Знаещи и можещи млади европейци”.

Гости на срещата бяха кметът на Община Сливен – Стефан Радев, зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова и зам.-областният управител Димитринка Петкова.

Председателят на Управителния съвет на фондацията - Лидия Димитрова, запозна гостите със същността и приоритетите на проекта. В него участват ученици и учители от ППМГ ,,Добри Чинтулов’’, Спортно училище ,,Д. Рохов’’, ОУ ,,П. Хитов” Сливен и 12 младежи с двама ръководители от гр. Болград – Украйна. Срещата е част от програмата за младежки обмен, който се провежда от 22 октомври до 4 ноември в Сливен. Той включва провеждането на работни ателиета и уъркшопове, в които младежите активно могат да работят в сферата на младежките политики, да допринесат за изясняването на проблема с безработицата и да мотивират връстниците си за учене.

Кметът Стефан Радев поздрави участници и подчерта, че образованието има водещо значение за развитието на младите хора.

„Образованието е най-добрата инвестиция, която човек може да направи за себе си. Нашата индустрия има нужда от всички вас. Това е едно от направленията, върху които работим в нашата Община. Много е важно младите хора да се развиват. За да расте икономиката са нужни подготвени, млади хора. Ще се радвам един ден, някои от вас да останат в Сливен, за да се развиват и работят тук”, каза кметът.

В срещата участваха представители на Област Сливен, Община Сливен, РУО, ТУ София – Факултет и Колеж Сливен, Колеж към МУ Варна, Център за кариерно ориентиране и други заинтересовани организации.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев