Община Сливен

С изпълнен с много емоции и музика концерт, новозагорското село Събрано отбеляза своя празник

30.10.2017 / 10:35:24

С един изпъстрен с много емоции, положителна енергия и музика концерт, на 27 октомври новозагорското село Събрано отбеляза своя празник. В деня, когато по стар стил се почита Света Петка Българска, чието име носи и църковният храм в селото, събрановци имаха двоен повод за веселие – празника на родното си място и 85-годишния юбилей на своето Народно читалище „Светлина-1932”.

Сред официалните гости на тържеството бяха заместник-кметът на община Нова Загора Светла Стоянова, началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата" Станимира Кънчева и кметове на населени места от общината. Домакинът на вечерта – Илияна Трифонова-Колева посрещна своите гости и ги поздрави с „Добре дошли“. Тя приветства жителите на селото и всички читалищни деятели и им пожела да запазят наследеното и да предадат на идните поколения силния събрановски дух и традициите на будното им село. Поздравителен адрес от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев бе връчен от г-жа Светла Стоянова. В него градоначалникът се обръща към всички жители на Събрано и самодейци: „От сърце желая на всички Ви да бъдете здрави и жизнени! Носете вярата и надеждата дълбоко в сърцата си и нека пътят на живота Ви бъде изпълнен с хармония! Пожелавам на всички жители на Събрано нови успехи, едно по-доброто бъдеще, благоденствие и просперитет!"

В богатата и разнообразна празнична програма, организирана от НЧ „Светлина-1932” и местното кметство, се включиха Певческа група за народни песни „Събранче”, с. Събрано, Певческа група към Пенсионерски клуб село Млекарево и Ансамбъл „Българско веселие”, град Раднево. Достоен завършек на тържеството беше и сияйната заря, която освети небето над празнуващите.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев