Община Сливен

Малкият Алекс се нуждаде от помощ. Да му я дадем!

30.10.2017 / 09:20:46

Александър Атанасов е на 1 г., с диагноза Спинална мускулна атрофия, генетично заболяване, несъвместимо с живота. В страни като Германия, Италия, Англия тази година одобряват официално лечението на болестта с едно експериментално лекарство - СПИНРАЗА.

Това е поддържащо лечение, за цял живот, като една инжекция струва 100 000 евро. Сума е непосилна за семейството на детето, а става въпрос за 4 инжекции на година.

В другите страни след като мине процедурата за одобрение на лекарството, то се включва в списъка на финансираните лекарства от здравната каса, т.е. е безплатно за болните. Тук никой не говори за това лекарство и за метода на лечение, най - вероятно защото става въпрос за много пари, но в страната ни има около 50 деца с това заболяване, които са оставени на произвола на съдбата, отбелязва още Маргенова.

„В момента сме се обърнали за помощ към италиански предприемач, да помогне с осигуряване на работа с трудов договор в Италия, за да може семейството да се включи в здравно - осигурителната система там и да се възползва от безплатно лечение за Алекс“, пише още Надежда Маргенова.

Местен фотограф ще работи безвъзмездно за каузата да бъде спасен Алекс. Благотворителна коледна фотосесия за Алекс ще се проведе от 1 ноември до 25 декември в гр. Сливен, всеки ден от 14.00 ч. до 15.30 ч. в „Стоименов студио“ на адрес бул. „Цар Освободител“ 46.

След предварително записване за час на тел. 088 5 270 614, цената е 25 лева за 10 обработени кадъра, като средствата ще отиват към посочен от дарителя електронен адрес. Заплащането ще става на място, ще има подготвена благотворителна кутия. „Моля, всеки който иска да подкрепи каузата на Алекс, да се възползва от това предложение, да уважи труда на фотографа, който ще бъде безвъзмезден, и да посрещнем една Коледа, която да донесе желаното заминаване на детето за Италия и да се проведе неговото лечение.Вече има голям интерес към фотосесията и за да няма върнати, фотографът предложи да прави снимки всеки ден“, пише още Надежда Маргенова в писмо до медиите.

Банковата сметка вижте на снимката.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев