Община Сливен

Кметът Стефан Радев: Община Сливен има готовност за зимния сезон

27.10.2017 / 15:18:47

Тази година зимното поддържане на пътищата в община Сливен е възложено на фирма „Пътно поддържане - Сливен” ЕООД, а поддържането в града ще осигурявана ДЗЗД „Грийн партнърс-БКС” ЕООД, съобщи пред журналисти кметът Стефан Радев. В бюджета на общината са заделени около 350 000 лева. „Средствата са колкото миналата година, не са много, но мисля че ще се справим. Винаги е добре природата да е с нас и да няма тежки изпитания”, посочи кметът Радев.

Направена е организация за постоянно дежурство на автомобили и длъжностни лица, които ще осъществяват контрол и координация с фирмата по почистването по улиците, спирките, тротоарите и местата за обществено ползване. Създадена е организация за осигуряване със стоки от първа необходимост за населението при възникване на ситуация, съобщи инж. Снежана Кънева, началник на отдел ”Сигурност и управление при кризи"

Извършена е проверка в 27 детски градини, 32 училища, 7 детски ясли и детската кухня, 6 здравни заведения, Художествената галерия, Историческия музей, Националния музей на текстилната индустрия, Драматичния театър, Регионалната библиотека, Симфоничния оркестър, Кукления театър и 19 социални заведения.

Установено е, че всички те имат готовност за работа при зимни условия. Заредено е гориво, извършена е необходимата профилактика на системите за отопление. Представители на всички културни институти са преминали обучение за реакция при бедствия и аварии.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев