Община Сливен

На 27 октомври 2017 г. в Сливен бе представена посмъртно последната книга на поетесата Йорданка Кондузова „С копнежа на жена"

27.10.2017 / 14:34:53

На 27 октомври 2017 г. в Сливен бе представена посмъртно последната книга на поетесата Йорданка Кондузова „С копнежа на жена“. Кондузова си отиде от този свят преди 20 години. Творческата среща се състоя в сливенската Областна управа.

На литературния предиобед в зала „Георги Данчев“ присъстваха зам.-областния управител на Сливен Димитринка Петкова, заместник-кметовете от община Сливен Стефан Кондузов и Пепа Чиликова, Пенка Симеонова – председател на Областната и Общинска организация на пенсионерите в Сливен, Жана Илиева от фондация „Земя и хора“, както и много гости.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на Йорданка Кондузова. След това присъстващите на събитието се потопиха в атмосферата на книгата заедно с поетесата Дора Илиева, заместник-областния управител на Сливен Димитринка Петкова и др. Гостите на премиерата успяха да вкусят от "вълшебното" меню, пресъздаващо всички трептения на душата на авторката.

На срещата бяха разказани и много спомени, свързани с г-жа Кондузова.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев