Община Сливен

Художествената гимназия "Д. Добрович" получи чек за 5533 лв. от ОДФ

27.10.2017 / 11:06:00

Председателят на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” Дора Куршумова връчи чек за 5533 лв. на ръководството на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович”-Сливен. Парите ще бъдат използвани за купуването на система за окачване и професионално осветление за новата изложбена зала в гимназията.

Средствата бяха събрани на благотворителен търг, който се проведе в края на септември. Организатори на събитието бяха фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, Национален дарителски фонд „13 века България” и винарска изба „Афузов”. На търга бяха направени няколко парични дарения, бяха разиграни и продадени и всички творби, създадени по време на Третия пленер на виното. В този пленер участваха творците Кунчо Кунчев, Димитър Михалев, Антон Кънчев, Пеньо Иванов, Веселин Дамянов-Вес, Йордана Кунчева, Димитър Кавръков, Петър Кайраков, Дора Куршумова и Сияна Караджова, които рисуваха върху големи и малки бутилки за вино, дъна и дъски от стари бъчви. И тъй като всички те по един или друг начин са свързани с Художествената гимназия, единодушно решиха да дарят творбите си за благотворителен търг, който да събере нужните средства за гимназията.

Връчването на чека стана по време на официалното тържество по случай патронния празник на гимназията – 26 октомври. На събитието присъстваха и Антон Кънчев, представител за Сливен на Национален дарителски фонд „13 века България”, и общинският съветник Минчо Афузов, от Винарска изба „Афузов”, които са сред организаторите на традиционните пленери на виното.

Ръководството на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” се ангажира новата изложбена зала, наречена „Галерия нова”, да е готова до два месеца.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев