Община Сливен

Стотици жители и гости на Сливен се събраха на площад „Хаджи Димитър“ по случай празника на града - Димитровден

26.10.2017 / 14:04:13

Стотици жители и гости на Сливен се събраха на площад „Хаджи Димитър“ по случай празника на Сливен - Димитровден. Церемонията започна с издигането на националното знаме, знамето на Сливен и ЕС.

Благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. На тържествената церемония присъстваха народният представител от ГЕРБ Десислава Танева и общински съветници от партията.

Официални гости на празника бяха и областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, директорът на Териториалната дирекция на ДАНС Николай Чиликов, началникът на РУО Бисерка Василева.

В поздравителното си слово кметът Радев заяви:

„Днес сме на площада на славните войводи, на сливенските възрожденци, за да споделим заедно радостта си от празника. За да засвидетелстваме синовно преклонение пред нашия Сливен, съхранил ценностите и добродетелите на своите жители. Тук сме, защото Сливен е чутовния подвиг на Хаджи Димитър, но Сливен е и творчеството на Добри Чинтулов. Сливен е и предприемаческият дух на Добри Желязков. Нека да си пожелаем всички заедно да направим нашия град по – красив и по – комфортен за живот. Това, което ние съградим, това ще оставим и на нашите деца“.

Положени бяха венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

На площада се състоя и празничен концерт на оркестър „Канарите“ и фолклорни колективи от Сливен.

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев