Община Сливен

Община Сливен връчи годишните си награди в навечерието на празника на града

26.10.2017 / 09:15:12

Община Сливен връчи годишните си награди, определени от обществени комисии, в навечерието на празника на града – Димитровден.

Това стана на церемония в празнично украсената зала „Сливен” тази вечер. В тържествения концерт-спектакъл по повод връчването на наградите за първи път прозвуча музикалният орган, монтиран наскоро.

В концерта участваха Сливенският оркестър, с диригент Димитър Караминков, смесеният хор „Добри Чинтулов”, с диригент Методий Григоров, органист Мария Славова, оперните певци Беса Лугичи – сопрано и Михаил Михайлов – тенор и артистите от Драматичния театър „Стефан Киров” Вяра Начева, Ивайло Гандев, Августин Демерджиев и Димитър Марков.

Кметът на община Сливен Стефан Радев връчи голямата награда за литература и изкуство „Добри Чинтулов” на проф. Ивайло Христов - артист. Носителят на наградата е сред едни от най-успешните и популярни български актьори с над 130 роли в театъра и киното. Професионалният му път започва на сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен, където участва в над 20 постановки.

„Хиляди пъти съм се качвал на сцена, но никога не съм бил толкова развълнуван. Всяка плочка, всяко дърво в Сливен свързвах със свой спомен. Разбрах как се е чувствал Одисей като се е върнал в своята Итака. И се заредих с нова енергия. Колко е хубаво човек да се връща към началото. Ето това ми се случи днес. Имах един прекрасен ден и затова ви благодаря!”, каза Ивайло Христов.

Наградата за стопанска инициатива на името на първия български индустриалец Добри Желязков – Фабрикаджията представи председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Носители на наградата са управителите на „ХЛ – Топмикс“ ООД Пламен Даскалов, Стефан Колев и ЙенсРейман.

Наградата получи Ваня Бахчеванова – прокурист на фирмата. „Тази награда е доказателство, че добре свършената работа не остава незабелязана.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев