Община Сливен

Кметът Стефан Радев посрещна делегации от побратимените градове Гера и Тернопол

25.10.2017 / 18:49:08

Кметът Стефан Радев се срещна с представители на побратимените на Сливен градове – Гера и Тернопол. Делегациите са на посещение по повод празника на града Димитровден. Кметът приветства гостите и изрази задоволство от визитата им в Сливен. Той очаква над 50-годишното приятелство да продължи, както и развиването на съвместното сътрудничество.

„Отговорност е на всяко поколение да развива тези връзки. Сега е наш ред, за да можем да оставим след нас едни добри отношения, които да дават конкретни резултати“, каза кметът.

В срещата участваха Владимир Дидич - зам.-кмет по икономическите дейности на Тернопол и Василий Франкив – началник управление държавна регистрация, както и представителите на Гера - общинският съветник Бернд Крюгер и съпругата му Ани Крюгер.

По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи в сферата на културата, образованието и туризма. Тема на разговора беше възможността за обучение на студенти в университетите в Гера, Тернопол и Сливен.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, неговите заместници Кирчo Димитров и Деян Дечев, както и заместник – кметовете Стефан Кондузов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, председателят на Комисията по международно сътрудничество в Общинския съвет Мартин Славов и съветникът Стефан Пасков.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев