Община Сливен

В Нова Загора се проведе дискусионен форум на тема „Десет години България в Европейския съюз"

25.10.2017 / 12:46:45

На 24 октомври 2017 г. от 17:30 ч., в театър „Минко Балкански“, се проведе първата по рода си комуникационна инициатива, организирана на територията на област Сливен. Темата на дискусионния форум бе „Десет години България в Европейския съюз /ЕС/ и българското председателство на Съвета на ЕС“. Мероприятието се реализира във връзка с приетата с Решение № 501/31.08.2017 г. на Министерски съвет Работна програма за 2017 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Вечерта, посветена на Европа, бе открита от областния управител на област Сливен – Чавдар Божурски. Събитието бе уважено от заместник-кметовете на Община Нова Загора – Светла Стоянова и Ивайло Енев. С презентации и информационни клипове представители от Областен информационен център - Сливен запознаха аудиторията с работата на европейските институции и ролята на България в бъдещото й председателство на Съвета на ЕС.

В презентация на тема „Ролята на ЕС на територията на община Нова Загора“ заместник-кметът Стоянова изрази своето задоволство, че община Нова Загора е общината в Сливенска област с най-много спечелени и реализирани проекти по европейски програми. „Ще продължаваме да търсим възможности, да реализираме все повече идеи, с които да правим живота на новозагорци по-благоприятен, с достъпна инфраструктура, предлагани качествени услуги и по-добри условия за бизнеса“ – заяви тя.

Вторият панел от информационното събитие премина под цветните багри и чаровните усмивки на изпълнителите и танцьорите от Фолклорна формация „АЕДА“, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета“, Танцова школа „Всички стъпки“ и чаровният Михали Георгиу, който с изпълнението на песента „Моя страна, моя България“ изправи публиката в залата на крака. Талантливите новозагорски момичета и момчета показаха, че страната ни, като част от голямото европейско семейство, обогатява и придава нов живот с многовековното си културно и историческо наследство и уникалната си идентичност. Вечерта приключи с почерпка и разговори по темата в неформална обстановка.

На 14 ноември с. Съдиево ще бъде домакин на втората по рода си комуникационна инициатива на територията на община Нова Загора, посветена на десетата годишнина на страната ни в ЕС и предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев