Община Сливен

Благотворителните инициативи в подкрепа на 12-годишния спортист от Сливен продължават

24.10.2017 / 14:09:53

Благотворителните инициативи за събиране на финансови средства за подпомагане лечението на талантливия 12-годишен състезател на Сливен - Стилиян Колев продължават.

Днес десетки ученици, техните родители и близки, както и учители, се включиха с голямо желание в благотворителния базар в ОУ “Христо Ботев“ в Сливен. И най- богатият Коледен базар бледнее пред стотиците сладки и солени вкусни изкушения, които човек може да види, опита и купи срещу символична сума в подкрепа на Стилко.

Благотворителният базар продължава и следващите дни за набиране на средства за лечението на малкият спортист, за да имат възможност да се включат всички желаещи, а те се оказаха много.

А на 31 октомври, от 18.00 часа, в Драматичен театър „Стефан Киров“-Сливен, ще се състои благотворителният концерт в подкрепа на Стилко.

Това, за пореден път, доказва колко сплотени, сърцати и добри хора са сливенци, когато са обединени под знака на смислена кауза!

Припомняме, че след като родители и близки на момчето призоваха „Помогнете ни да върнем Стилко в залата!“, стотици сънародници от Сливен и региона, както и от цяла България прегърнаха каузата, а именно малкият спортист от клуб Сливен Баскет да победи в най- важния си мач- този срещу болестта.

12-годишното момче е избрано в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол във Варна 2017, но няколко месеца по-късно се оказва, че Стилиян страда от рядко онкологично заболяване.

Малкият спортист е сред големите таланти на България. Той помага на отбора си да спечели третото място в топ състезанието на годината. Многото усилия и борби водят до много победи. Но сега предстои най-важният мач на Стилиян Колев.

На 01.08. 2017г. Стилко претърпява операция на дясна подбедрица, като е отстранено туморно образувание с големина от около 5 см. Очакванията са то да е доброкачествено, но 42 дни по-късно се установява съвсем друго - поставена е диагноза Синовиален Сарком, рядко онкологично заболяване.

Благодарение на бързата реакция на близки, приятели, състезатели на клуба и ръководството, Стилиян заминава за Турция. Болница "Лив Хоспитал" в Истанбул е със заявка за пълно излекуване на детето. Нужните терапии ще продължат между 6 и 8 месеца, но всяка е 7 500 евро.

Можеш да помогнеш, както на Стилко да оздравее, така и на българския спорт, като му върнеш отново един от най-перспективните баскетболисти! Бъдете част от неговия тим, за да победи!

IBAN: BG62STSA93000024715835

BIC: STSABGSF

Титуляр: Стилиян Николаев Колев

PAY PAL: nelikoleva06@abv.bg

Наблюдател.БГ

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев